La Vanguardia (Català)

El Santander amplia capital en 7.000 milions per la compra del Popular

- Agències

El Banco Santander va posar en marxa ahir l’esperada ampliació de capital de 7.072 milions d’euros per cobrir-se de la compra del descapital­itzat Banc Popular, una operació que es realitzarà amb un important descompte del voltant del 18%.

El Santander va comprar el Popular a començamen­ts del juny passat per un euro després d’una resolució exprés per part de les autoritats europees davant la falta de liquiditat de l’entitat.

El grup presidit per Ana Botín emetrà 1.458 de títols nous amb drets de subscripci­ó preferent a raó d’un títol nou per cada deu d’antics i a un preu unitari de 4,85 euros per acció.

L’ampliació, que està assegurada, suposa un descompte del 19% respecte al tancament del Santander ahir dilluns (6,002 euros). Des del dia anterior a l’anunci de la compra del Popular, els títols del Santander s’han revaloritz­at un 3,5%.

L’ampliació de capital, que no modificarà les ràtios de solvència del banc, ajudarà el Santander a mitigar l’efecte en el seu balanç de les provisions, que ara calcula en 7.200 milions d’euros i que veu necessàrie­s per netejar els actius “improducti­us” heretats del Popular, majoritàri­ament vinculats al maó. A més, el convertirà en la primera entitat al mercat espanyol tant per actius com per dipòsits.

El Santander, que va sortir pràcticame­nt indemne de la crisi bancària que va forçar Madrid a sol·licitar ajuda internacio­nal, va dir que la compra del Popular accelerari­a el creixement del seu negoci bancari a partir del 2019. En el primer semestre d’aquest any, el benefici net atribuïble creixerà gairebé un 24%, el que suposa “una variació molt poc significat­iva” respecte a l’estimacion­s fetes si no s’hagués produït la integració, va assegurar ahir el banc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain