La Vanguardia (Català)

L’Audiència substituei­x els 21 mesos de presó de Messi per 252.000 €

La decisió es deu al fet que el jugador no té antecedent­s penals i a la seva voluntat de reparació

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

Punt final al llarg procedimen­t judicial contra Leo Messi. L’Audiència de Barcelona ha decidit substituir la pena de 21 mesos de presó imposada a l’internacio­nal argentí, per tres delictes contra la hisenda pública, per una multa de 252.000 euros. La mateixa mesura ha estat aplicada al seu pare, Jorge Horacio, i la seva condemna de 15 mesos ha quedat commutada per una multa de 180.000 euros. Després d’un procés iniciat amb la presentaci­ó d’una querella

Leo Messi pagarà 252.000 euros, 400 per cada dia de condemna, per eludir l’ingrés a la presó

per part de la Fiscalia el 12 de juny del 2013, els Messi van ser condemnats fa un any per haver defraudat, mitjançant un entramat de societats interposad­es, 4,1 milions d’euros obtinguts de l’explotació dels drets d’imatge del futbolista entre el 2007 i el 2009.

L’interlocut­òria d’execució de sentència de la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona substituei­x les tres penes de presó aplicades a Leo Messi per una multa equivalent a 400 euros per cada dia de condemna, la qual cosa totalitza 252.000 euros. El tribunal argumenta aquesta decisió en el fet que els Messi no tenen anteceaixí dents penals i han efectuat un esforç reparador per haver pagat la responsabi­litat civil i satisfet les multes a què van ser condemnats (2 milions d’euros el jugador i 1,3 el pare). Per això, la sala els considera “creditors de la concessió del benefici de la substituci­ó de la pena de presó per una multa”, d’acord amb l’opinió tant de les defenses com de la Fiscalia. No de l’Advocacia de l’Estat, que sol·licitava suspendre la pena de presó durant un termini i no la seva substituci­ó total per una multa.

El passat 14 de juny la Fiscalia va denunciar Cristiano Ronaldo acusat d’haver creat una estructura societària per defraudar 14,7 milions d’euros. La Secció de Delictes Econòmics acusa el davanter del Reial Madrid de quatre delictes contra la hisenda pública comesos entre els anys 2011 i el 2014. La quantitat suposadame­nt defraudada pel portuguès és 3,5 vegades superior a la que s’ha atribuït als Messi. Si els procedimen­ts segueixen ritmes semblants, a Cristiano li espera un viacrucis judicial de quatre anys.

Aquest és el temps que ha transcorre­gut entre la primera querella contra Messi i l’última resolució de l’Audiència de Barcelona. L’argentí va declarar diverses vegades davant el jutge sobre un cas que va passar dels jutjats de Gavà a l’Audiència i va ser sotmès a un judici que va concloure en condemna el 7 de juliol del 2016, ratificada pel Tribunal Suprem el 24 de maig passat. En la presentaci­ó de les seves conclusion­s al final de la vista oral, l’advocat de l’Estat, Mario Maza, es va mostrar extraordin­àriament contundent amb els acusats, va menysprear les seves declaracio­ns i va arribar a qualificar Messi com a “capo d’una estructura criminal”.

 ?? LLUIS GENE / AFP ?? Leo Messi sortint de l’Audiència de Barcelona després de la vista oral que es va fer fa un any
LLUIS GENE / AFP Leo Messi sortint de l’Audiència de Barcelona després de la vista oral que es va fer fa un any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain