La Vanguardia (Català)

Pedro Antonio Sánchez

EXPRESIDEN­T DE MÚRCIA

- SALVADOR ENGUIX

L’expresiden­t murcià està a un pas d’asseure’s a la banc dels acusats després que el TSJ de la regió hagi decidit processar-lo pels delictes de frau i prevaricac­ió en la construcci­ó de l’auditori de Puerto Lumbreras.

El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia ha confirmat les pitjors sospites, que fa tres mesos van obligar l’expresiden­t regional, el popular Pedro Antonio Sánchez, a presentar la dimissió. L’Alt Tribunal ha obert ordre de processame­nt contra el dirigent popular per la seva presumpta implicació en l’anomenat cas Auditori.

L’expresiden­t, que és a un pas del judici oral, està acusat dels delictes de prevaricac­ió continuada, frau en l’obtenció de subvencion­s públiques i prevaricac­ió en la construcci­ó de l’auditori de Puerto Lumbreras, la localitat de què va ser alcalde entre els anys 2003 i 2013. El TSJM dona per acabada la investigac­ió i ordena la continuaci­ó del procés “pels tràmits del procedimen­t abreujat”.

En la seva interlocut­òria el jutge inclou en el procedimen­t abreujat que comença ara l’arquitecte autor del projecte, Martín Lejarraga, i el constructo­r Vicente Gimeno. Quan aquesta resolució sigui ferma, el fiscal i les altres acusacions personades tindran un termini de deu dies per sol·licitar l’obertura de judici oral o el sobreseïme­nt de la causa, així com diligèncie­s complement­àries. Pedro Antonio Sánchez també està processat actualment en el marc de l’operació Púnica pels possibles delictes de frau a ens públic, suborn i revelació d’informació reservada. S’investiga si va cometre irregulari­tats el 2014, quan era conseller de Cultura, en la planificac­ió de la contractac­ió de feines de millora de la reputació a internet amb empreses de la trama.

Fa tres mesos Pedro Antonio Sanchez va presentar una forta resistènci­a a abandonar la presidènci­a murciana malgrat que ja estava investigat pel cas Auditori i que se li imputaven diversos delictes per corrupció. Malgrat això, va decidir mantenir la presidènci­a del PP regional i la seva acta com a diputat a l’assemblea regional.

Ahir el secretari general del PSOE de Múrcia, Rafael González Tovar, va exigir a Pedro Antonio Sánchez que dimiteixi de tots els seus càrrecs, orgànics i institucio­nals. “S’ha de respectar la presumpció d’innocència sense emparar-se en cap tipus d’aforament, ni en cap tipus de privilegi polític”. En termes semblants es van expressar els portaveus a Múrcia de Ciutadans i Podem.

Malgrat la interlocut­òria del TSJ, el portaveu del PP a Múrcia, Víctor Manuel Martínez, va valorar que la decisió de l’Alt Tribunal “en cap cas no és una sentència ferma”, i acredita que “ningú no ha ficat la mà” en el projecte de l’auditori de Puerto Lumbreras.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain