La Vanguardia (Català)

El ‘vending’ de Veritas

La cadena ecològica s’alia amb Verd Vending, filial d’AC Automatic Company

- MAR GALTÉS

La cadena de supermerca­ts ecològics Veritas ha començat a portar els seus productes ecològics a les empreses gràcies a una aliança en exclusiva amb la nova companyia de distribuci­ó Verd Vending.

La cadena de supermerca­ts ecològics Veritas ha començat a portar els seus productes ecològics a les empreses de la mà d’una aliança en exclusiva amb la nova companyia de distribuci­ó Verd Vending, creada per Francesc Company –segona generació de l’empresa de venda automàtica AC, d’Aiguafreda– i Jordi Cardoner –alt executiu de multinacio­nal reconverti­t en consultor, i directiu del FC Barcelona (i net de Nicolau Casaus)–.

Verd Vending ha començat ja a instal·lar màquines dispensado­res a Barcelona –a Deloitte, als gimnasos Duet Sports (que, com Veritas, tenen com a accioniste­s la família Elías– i a la Universita­t de Vic, i té un pla de creixement per instal·lar 1.000 màquines en cinc anys. Això equivaldri­a a una facturació d’entre 5 i 7 milions d’euros, segons el mix de producte, explica Jordi Cardoner. “Ens plantegem créixer, compartint el mapa amb Veritas”. La inversió inicial per al primer parc de màquines noves ha estat d’uns 100.000 euros.

“El mercat de la venda automàtica tradiciona­l és madur i està saturat”, explica Cardoner, que és conseller d’AC Automatic Company, la més gran de les companyies independen­ts de venda automàtica que operen a Catalunya. AC té 2.000 màquines instal·lades i 50 vehicles. Jordi Cardoner i Francesc Company detecten “un interès creixent en el mercat cap al producte ecològic. Vam decidir crear Verd Vending i vam buscar Veritas com a proveïdor exclusiu”. De fet, “a les empreses ja ens identifiqu­en com ‘la màquina de Veritas’”. La plataforma logística de Verd Vending és la d’AC, i tot el producte a la venda és de Veritas (begudes i snacks, però també productes d’higiene personal).

“No oferim només producte, sinó que el nostre objectiu és participar en els programes de salut de les empreses, i oferim xerrades de formació, nutricioni­stes... El nostre interlocut­or no són els departamen­ts de compres, sinó els de recursos humans i persones”, expliquen Cardoner i Silvio Elías, conseller delegat de Veritas.

Verd Vending també té un servei complement­ari de lliurament de fruita a les empreses, “però és molt complicat vendre la fruita a les màquines assegurant sempre la qualitat, per la rotació, la maduració, la necessitat d’envasos”.

La cadena Veritas, creada el 2003, compta en l’actualitat amb 51 establimen­ts entre Catalunya, Andorra, les Balears i el País Basc, i amb una facturació (sense IVA) de 45 milions d’euros.

La facturació prevista el 2015, quan la cadena tenia 35 botigues, era de 45 milions d’euros (sense IVA).

Verd Vending preveu instal·lar mil màquines de producte ecològic, que aportin vendes de més de 5 milions

 ?? KIM MANRESA ?? Silvio Elias, Jordi Cardoner i Francesc Company
KIM MANRESA Silvio Elias, Jordi Cardoner i Francesc Company

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain