La Vanguardia (Català)

Catalunya en Comú fixa avui la seva posició

-

Catalunya en Comú ha de decidir aquest dissabte la seva posició entorn del referèndum. La coordinado­ra nacional es reuneix a Terrassa amb el punt de partida d’un document elaborat per l’executiva de la formació en què afirma que l’1-O tal com està plantejat a l’esborrany de la llei presentat aquesta setmana no és “el referèndum que Catalunya es mereix i necessita”.

De tota manera, l’executiva considera que la convocatòr­ia és una oportunita­t de mobilitzac­ió per denunciar l’actitud del Govern del PP i defensar el dret a decidir.

En suma, els comuns semblen decidits a mantenir l’equidistàn­cia entre els independen­tistes i els adversaris del procés que els ha caracterit­zat des que Junts pel Sí i la CUP van llançar el seu particular desafiamen­t en forma de referèndum.

Fonts del partit van explicar que aquest document de l’executiva només serà el punt de partida del debat i que esperen les aportacion­s de les organitzac­ions territoria­ls del partit.

De tota manera, van assegurar que difícilmen­t d’aquesta reunió sortirà una instrucció sobre què han de fer els ajuntament­s que controlen i, en particular, l’Ajuntament de Barcelona, amb una implicació en l’organitzac­ió del referèndum que té sobretot un valor polític.

Cal recordar que la majoria dels centres de votació habilitats a la capital catalana són escoles i que aquestes escoles no depenen del mateix Ajuntament, sinó del Consorci d’Educació de Barcelona, que controla la Generalita­t. En definitiva, és el mateix Govern qui pot garantir els punts de votació que es puguin obrir a la capital catalana.

Això no significa que la implicació del govern de Colau en el referèndum no valgui moltíssim en termes polítics i, potser per aquesta raó, costarà molt que es pronunciïn.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain