La Vanguardia (Català)

El lector exposa

Un canvi és urgent i necessari

-

Vivim un canvi generacion­al ple d’incerteses i Barcelona ciutat no deixa de ser un referent lligat a aquesta metamorfos­i, aquest trasmudame­nt inesperat que molts ciutadans no veiem amb bons ulls. La forma de planificar i de gestionar els carrils bici passant dels consells de districte, sense debat, sense consens i tirant pel dret. El problema generat amb les terrasses, font de vida i de relació ciutadana, posades en entredit per una fòbia sectària dels qui avui es creuen amb la potestat de fer i desfer com a minoria el que la majoria accepta com a normal. La fòbia al turisme que genera milers de llocs de treball, més del 14% del PIB de la ciutat, i que és una font de riquesa que no podem malbaratar.

Problemes, tants i més que no en voldríem fer esment. La plaça de les Glòries, la fixació pel tramvia, els canvis de circulació contra tota lògica i les indefinici­ons sobre temes urbanístic­s sense passar pel ple. L’oposició suma majoria, però l’equip de govern en minoria s’aixopluga en les desavinenc­es dels opositors per ideologies confrontad­es que juguen a favor d’ells.

Barcelona necessita un canvi urgent si no vol morir per lisi, una lisi recosida en el deixar de fer, perquè per a ells el no fer és l’emblema estrella del seu programa electoral. Fa dos anys que governen i encara és hora de veure quelcom de positiu. Paraules i més paraules i desastre rere desastre. I per acabar, les indefinici­ons en el dret a decidir, sempre a remolc del que el que avui podria ser un sí, demà per prepotènci­a en el càrrec, per un autoritari­sme sectari i populista, podria ser un no amb grans interrogan­ts.

PERE MANUEL GIRALT PRAT

Sant Just Desvern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain