La Vanguardia (Català)

Connexió de trams

-

El passat cap de setmana vaig llegir amb molt d’interès les opinions i anàlisis referents a la connexió dels tramvies per l’avinguda de la Diagonal.

La Diagonal, des de l’entrada a Barcelona en el seu límit municipal (Baix Llobregat-Barcelonès), fins la plaça Francesc Macià, té una amplada que queda reduïda en un terç, des de Macià fins la plaça de les Glòries. Això constata que si enllacem els dos tramvies per la Diagonal l’efecte embut que ofereix per la circulació de vehicles l’avinguda desapareix­erà i seran els carrers adjacents els que hagin de suportar l’excés de cotxes privats.

Soterrar el tramvia és impossible, donat que per sota de la Diagonal tenim les línies 3 i 5 del Metro, el FGC i canonades de desguàs que venen del Tibidabo i districtes adjacents.

Potser caldria que milers de persones que tenen treball indefinit a Barcelona es plantegess­in no viure en comarques lluny de la ciutat, i tinguessin com a referents la majoria de ciutadanes i ciutadans de nacions del nord d’Europa, que viuen en el lloc on treballen, fet molt important per la conciliaci­ó familiar. D’aquesta manera, les rondes no estarien col·lapsades d’entrada i de sortida diàriament.

JOSEP MARIA VAQUÉ

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain