La Vanguardia (Català)

El pistoler de Gavà va ser gendre d’una de les víctimes

L’home va ser la parella de la filla del camioner assassinat al seu domicili de Miami Platja; la relació sentimenta­l es va trencar fa set anys

- MAYKA NAVARRO

Doncs no totes van ser víctimes triades a l’atzar. Almenys no ho va ser Miguel Martín Vargas, de 63 anys, tirotejat diumenge a la cuina de casa seva a Miami Platja. Una filla de la víctima va ser parella durant sis anys de Jordi Casas Cordero, l’home de 44 anys detingut a Canyelles després d’haver disparat, hora i mitja abans, contra dos policies a Gavà. La dona va declarar ahir als Mossos d’Esquadra que la relació amb el presumpte assassí del seu pare va acabar fa set anys de manera amistosa, que algun cop s’havien tornat a veure i que no es podia haver imaginat mai aquesta tragèdia.

La relació amb la víctima de Miami Platja és clara. Però, i amb les víctimes del bar de Vilanova i la Geltrú? Els investigad­ors busquen aquesta vincle. La superviven­t, la Gabriella, de nacionalit­at hongaresa i sòcia amb un altre compatriot­a del bar el Sindicat del Vi, ja va declarar en el seu moment que no coneixia el pistoler que el 29 de juny va irrompre al seu local, quan encara estava tancat al públic, i els va començar a disparar. Un cuiner de 50 anys i que encara no feia tres mesos que treballava amb ells va morir a l’acte. Ahir, la dona va tornar a ser interrogad­a i va reiterar que no havia vist mai aquest home.

Però, per què? L’exparella d’en Jordi va ser incapaç ahir de trobar lògica a la seva espiral de violència. Dijous es trobava amb la resta de la seva família i amics al tanatori de Gavà enterrant el seu pare quan va sentir els trets a l’exterior. Feia una estona que el pistoler rondava pel tanatori i algú va avisar la policia. Portava una arma llarga, diversos carregador­s i molta munició. Amb quina intenció? L’hi preguntara­n quan rebi l’alta hospitalàr­ia i pugui declarar.

La dona va recordar que la relació de parella es va acabar quan l’home va començar a tenir problemes arran de la mort del seu pare. La clínica veterinàri­a que tenia amb un soci a Corbera va començar a tenir problemes econòmics i ell va canalitzar la seva frustració dedicant-se completame­nt a les armes. Es va treure la llicència de tir olímpic i va començar a col·leccionar material. L’home, va relatar la seva exparella, és un superdotat, amb un coeficient intel·lectual extraordin­ari que li va facilitar en el seu moment treure’s amb matricula d’honor la carrera de Veterinàri­a. “Era un bon home”, va declarar la filla d’una de les víctimes, fins que va començar a delirar. “De vegades deia que era el nou messies”.

Els darrers temps, en Jordi no treballava i vivia cada cop més aïllat en un apartament que va llogar a la urbanitzac­ió Muntanya de Mar de Canyelles, on va ser detingut dijous a la tarda. Els Mossos van escorcolla­r ahir casa seva i un segon vehicle a nom seu. Al domicili van trobar un autèntic arsenal.

El sospitós, un superdotat, va tenir una clínica veterinàri­a que va tancar per problemes econòmics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain