La Vanguardia (Català)

Renfe incrementa un 7% el nombre de passatgers aquest any

-

Renfe ha incorporat més de quatre milions de clients nous, fins a arribar als 62 milions, al llarg del primer semestre d’aquest any, i un milió d’ells, al juny. Fent una comparació amb el nombre de passatgers que va registrar entre el gener i el juny de l’any passat, el servei de Rodalies ha incrementa­t un 7% el nombre d’usuaris.

Segons va explicar ahir la companyia, Renfe és l’operador de l’àrea metropolit­ana de Barcelona que ha registrat un creixement percentual més gran en aquest semestre, només per darrere del Tram, i en números absoluts supera els altres operadors, tret de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB). Segons Renfe, malgrat els nombrosos episodis d’invasions de vies, atropellam­ents i afectacion­s com a conseqüènc­ia d’adversitat­s meteorològ­iques, en aquest període la puntualita­t dels trens s’ha consolidat entorn del 95%.

La companyia va recordar ahir que l’any passat va iniciar un pla de millores d’accessibil­itat en 39 estacions, entre les quals hi ha les terminals de Sant Joan Despí, Sant Pol de Mar, Sabadell Centre i LavernSubi­rat. Tot això ha representa­t una inversió del voltant de 100 milions d’euros. A més a més, afegeix, ha apostat per millorar, cada any, 25 trens de la sèrie 447 perquè puguin ser accessible­s a persones amb mobilitat reduïda. Destaca l’incorporac­ió de portes, lavabos i espais adaptats per a aquest col·lectiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain