La Vanguardia (Català)

El triomf de la bellesa Refectorio, un lloc exquisit a la Ribera del Duero

-

Ubicat a l’ espai en què menjaven els monjos del monestir de Santa Maria de Retuerta, Refectorio és un restaurant magnífic que es troba dins l’hotel Abadia Retuerta LeDomaine, en plena Vall del Duero, un dels llocs més agradables i atractius que hem conegut.

Qualsevol lloc, per ser atractiu, ha de ser singular, singularit­at que té molt a veure amb el que els seus propietari­s han creat i volen transmetre. El goig de debò no es pot entendre sense una geografia particular, sense un espai amb segles d’història silent i aplegada. D’història humana i d’història natural. La calma i el silenci són un luxe perquè és en la placidesa on molts trobem el nostre espai de llibertat.

Marc Segarra, xef format juntament amb grans cuiners, demostra diàriament que és un savi artesà del gust. El seu treball evidencia que en cuina el més petit detall és elemental. I aquest rigor exclou de la seva obra qualsevol superfluït­at. La cuina de Segarra és una cuina sense taques que transcende­ix el minimalism­e, d’una lleugeresa que no es pot confondre amb superficia­litat, una cuina, en fi, que evidencia que l’excel·lència és, molt sovint, simplement senzilla.

A Refectorio s’hi respira complicita­t, s’hi viu el rigor d’un servei coneixedor de la seva tasca que s’esplaia en el joc fràgil i precís d’atendre amb gentilesa al comensal.

En la pau de qualsevol racó, en un glop de Petit Verdot, en el callat so de les pedres o en el gest més insignific­ant d’un gentil majordom pots descobrir la clau per discernir la grandesa d’aquest entorn, per comprendre el meravellós lloc on ets, un lloc exquisit que contagia entusiasme i fa la vida apassionan­t.

Tot plegat us parlem d’un dels més singulars, bells i densos paisatges monumental­s i humans que hom pugui contemplar. És més difícil treballar la memòria que la ficció. Per això, aquest és un lloc ideal a partir del qual, per uns dies, contemplar el món. El triomf definitiu de la bellesa.

 ?? REFECTORIO ?? Marc Segarra, xef de Refectorio, dins l’hotel Abadia Retuerta LeDomaine
REFECTORIO Marc Segarra, xef de Refectorio, dins l’hotel Abadia Retuerta LeDomaine

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain