La Vanguardia (Català)

Cosmo estrenarà demà la sèrie ‘Harlots: cortesanas’, un retrat de la prostituci­ó de Londres al segle XVIII Drama (sexual) d’època

- Barcelona

Londres, 1763. Dos bordells mantenen una lluita sense treva per captar clients en una època en que es calcula que una de cada cinc dones es guanyava la vida venent el seu cos. És el punt de partida de la sèrie Harlots: cortesanas, que començarà demà amb doble capítol al canal de pagament Cosmo (22.15 h). Coproduïda entre la plataforma de streaming nord-americà Hulu i el canal britànic ITV, la ficció consta de vuit episodis i ha estat definida per la crítica com “una visió moderna del sexe al segle XVIII”.

Margaret Wells (Samantha Morton) i Lydia Quigley (Lesley Manville) són les propietàri­es de dos bordells que mantenen una forta competènci­a. Margaret és la propietàri­a d’un prostíbul en un barri popular de Londres que lluita per tirar endavant les seves filles: la Charlotte (Jessica Brown Findlay), una glamurosa cortesana que busca la seva independèn­cia, i la Lucy (Eloise Smyth), la més petita. La virginitat de totes dues es vendrà al millor postor.

La família Well rivalitza amb un altre bordell del Soho dirigit per Lydia que ofereix els mateixos serveis, però amb més refinament: les seves noies vesteixen robes millors i viuen en una casa millor. La Margaret s’haurà de defensar dels constants atacs de la Lydia, en una baralla a mort per la supremacia d’aquest lucratiu negoci.

El guió de la sèrie està inspirat en les històries de dones reals recollides en un escrit que es va publicar al Londres de l’època: Harris’s list of Covent Garden ladies. Es tracta d’una completa llista de noms, caracterís­tiques i qualitats de les prostitute­s de l’època que ha servit com a base per a la creació de Harlots: cortesanas.

Una de les claus de l’èxit de la sèrie és que està escrita, dirigida i produïda per dones. Una de les seves productore­s ha assenyalat que “la història està explicada a través de la mirada d’aquestes dones i no amb la mirada posada en elles. El que és important és com veuen el món i no com són vistes pels homes”.

 ?? COSMO ?? Una seqüència d’aquesta coproducci­ó entre ITV i Hulu
COSMO Una seqüència d’aquesta coproducci­ó entre ITV i Hulu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain