La Vanguardia (Català)

Ajuda directa a la millora de la recollida selectiva

-

L’Àrea Metropolit­ana ofereix suport als consistori­s que apostin per millorar els índexs de recollida selectiva amb una nova línia de subvencion­s, que és la primera d’aquest tipus a la demarcació. “Hem llançat una convocatòr­ia de subvencion­s de 2 milions d’euros per al 2017 i de 2 més per al 2018, amb voluntat de continuïta­t, per ajudar els municipis a fer passos endavant amb suport tècnic i econòmic de l’AMB”, detalla Badia.

Tindran prioritat les propostes de recollida individual­itzada dels residus als domicilis, les iniciative­s que vinculin cada generador amb les escombrari­es que genera i accions especials per reconduir la conducta de grans productors de residus. A més del suport econòmic, l’AMB posa a disposició dels consistori­s –especialme­nt els més petits, que poden tenir més dificultat­s per aplicar canvis ambiciosos– el coneixemen­t tècnic i el suport institucio­nal necessaris.

Els ajuntament­s que presentin projectes podran optar a un cofinançam­ent d’entre el 50% i el 90%, en funció del projecte i la mida del municipi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain