La Vanguardia (Català)

Pacte ACB-FEB sobre el format de la Lliga

-

L’ACB i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) van validar ahir, en una reunió presidida pel president del CSD, José Ramón Lete, un principi d’acord sobre les condicions d’ascensos i descensos i el pressupost mínim dels equips.

El document ha de ser ratificat dilluns que ve per l’assemblea general de l’ACB que tindrà lloc a Barcelona. En aquesta reunió haurà de tenir 12 vots favorables entre els 15 equips que poden votar, ja que els descendits Betis i Manresa no tenen dret a vot després de l’acabament de la Lliga Endesa.

En segon lloc, el nou format d’ascensos i descensos haurà de passar per la consulta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC), que va considerar “desproporc­ionades i discrimina­tòries” les condicions d’ascens en un dictamen del mes d’abril i va obligar l’ACB a modificar-les.

Les condicions d’ascens que havia estudiat fins al moment l’ACB incloïen la substituci­ó de la quota d’entrada i el Fons de Regulació d’Ascensos i Descensos (FRAD) per l’adquisició del “valor de la participac­ió” a la Lliga Endesa, xifrat en 1.939.301 euros més l’IVA, recuperabl­e en cas de descens. Aquesta quantitat podria disminuir lleument en l’acord final, en què està previst que els clubs que pugen a la Lliga Endesa puguin abonar aquest import durant unes quantes temporades.

D’altra banda, sobre la taula també hi ha hagut l’exigència per part de quatre equips dels cinc que disputen l’Eurolliga (Reial Madrid, Barcelona Lassa, Baskonia i Unicaja), que reclamaven una competició amb menys partits i van arribar a amenaçar de formar una Lliga privada. El principi d’acord té com a objectiu arribar a una Lliga de 16 equips, amb dues o tres “temporades de transició” amb 17 conjunts, com en la temporada actual.

En aquesta futura Lliga Endesa de 16 equips hi hauria una sola plaça de descens, per la qual cosa només pujaria un equip des de la Lliga LEB Or, segons van indicar fonts properes a les converses. No obstant això, aquesta temporada sí que hi podria haver dos ascensos ja que la pròxima Lliga és de 17 equips, per la qual cosa l’ACB ja va ampliar fins al 15 de juliol el termini per a l’ascens dels dos equips que van obtenir la plaça a la Lliga LEB Or, el RETAbet.es GBC i el CB Miraflores de Burgos.

LA RATIFICACI­Ó, DILLUNS L’objectiu és arribar a una Lliga de 16 equips, amb dues o tres temporades de transició

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain