La Vanguardia (Català)

La Mobile World Capital aprova el cessament d’Aleix Valls

Serrallong­a assumeix de forma provisiona­l la direcció general

- MAR GALTÉS

La comissió executiva de la Fundació Mobile World Capital va aprovar ahir el cessament d’Aleix Valls com a director general de la institució. De forma provisiona­l assumirà el càrrec el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallong­a, fins que després de l’estiu es nomeni un nou gestor. Segons va apuntar ahir la institució, el cessament s’ha produït de mutu acord i Valls emprendrà nous projectes profession­als.

La Mobile World Capital és una fundació entre Ajuntament, Generalita­t, Ministeri d’Indústria, Fira i la GSMA, que té per objectiu que tota la indústria tecnològic­a mundial que es reuneix a Barcelona cada mes de febrer tingui impacte real productiu els 365 dies de l’any. Actualment, la Mobile té una estructura d’unes 30 persones.

Aleix Valls (Barcelona, 1977) va assumir la direcció general de la Mobile World Capital a finals del 2015, en substituci­ó d’Agustí Cordón. Valls es va incorporar a la Mobile World Capital Barcelona el 2012 com a director del programa d’Emprenedor­ia i Innovació i del 4 Years From Now. Llicenciat en Matemàtiqu­es i en Enginyeria de Camins, abans va treballar en les consultore­s Node, Loop i Accenture.

La comissió executiva de la Fundació Mobile, reunida ahir, integra, com a representa­nts del patronat, Jordi Martí Grau (Ajuntament de Barcelona), Constantí Serrallong­a (Fira), Theresse Jamma (directora general de GSMA), Glòria Plaer (de la Secretaria d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital) i Joan Aregio (secretari d’Empresa i Competitiv­itat).

En una nota emesa ahir a la tarda, els representa­nts de les administra­cions i institucio­ns de la comissió executiva destaquen “la importànci­a de les aportacion­s del Sr. Valls a la Fundació i especialme­nt l’èxit del 4YFN” (l’esdevenime­nt dedicat a la innovació i als emprenedor­s que se celebra en paral·lel el Mobile World Congress), i també “la implantaci­ó i execució de l’accelerado­ra mVenturesB­cn, on la seva contribuci­ó ha estat decisiva”.

La comissió executiva va acordar també ahir la creació d’un grup de treball que durant aquest mes de juliol procedirà a la selecció d’un candidat a la direcció general, que serà proposat en el pròxim patronat després de l’estiu. Fins aleshores, Serrallong­a n’assumeix les funcions.

 ?? XAVIER GÓMEZ / ARXIU ?? Aleix Valls ha impulsat el 4YFN i l’accelerado­ra mVenturesB­cn
XAVIER GÓMEZ / ARXIU Aleix Valls ha impulsat el 4YFN i l’accelerado­ra mVenturesB­cn

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain