La Vanguardia (Català)

Moventia creix a França amb un nou servei d’autobús

- Redacció

El grup Moventia, propietat de la família Martí, s’ha adjudicat el concurs per gestionar el servei de transport urbà, interurbà i escolar de Pays de Montbéliar­d Agglomérat­ion, a la regió del Franc Comtat, fronterera amb Suïssa.

El contracte, de 112 milions d’euros per un període de sis anys i mig, permet a Moventia reforçar la seva presència a França, després que el mes de maig passat va aconseguir la gestió del bicing de París.

A partir d’ara, aquesta empresa de mobilitat passa a ser el nou operador del transport urbà de Montbéliar­d, una àrea que té 142.000 habitants.

El servei, que enllaça 72 pobles i ciutats d’aquest departamen­t francès, s’implantarà amb els actuals 215 treballado­rs i amb una flota pròpia de 65 autobusos als quals cal sumar-hi cinquanta empleats més d’empreses locals col·laboradore­s.

La companyia assegura que ha dut a terme un procés de transició “de forma ordenada i en un temps rècord” i que el principal repte és posar en marxa quatre noves línies d’autobús d’alta capacitat.

D’altra banda, Motospazio, del grup Movento, la divisió del grup dedicada a l’automoció, va obrir ahir el segon concession­ari a Barcelona. El nou concession­ari acollirà els productes del grup Piaggio.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain