La Vanguardia (Català)

Els diputats entren amb descompte

-

Els diputats catalans que vulguin assistir a la cerimònia d’inauguraci­ó i a la de clausura de Barcelona’92 podran fer-ho benefician­t-se d’un descompte considerab­le, de fins al 80%. Les entrades valien 46.000 pessetes per dia. Si tots els diputats adquirissi­n entrades, l’operació s’elevaria fins als dotze milions de pessetes. La mesura, segons explicava Jordi Juan en aquella edició, va causar estupor entre l’opinió pública, i va provocar irritació entre els parlamenta­ris catalans. Iniciativa per Catalunya (IC) ho va qualificar de “malbaratam­ent” econòmic.

Joan Saura, el portaveu d’IC, recordava que la cambra “pateix un extremat rigor pressupost­ari, que obliga que els grups parlamenta­ris hagin de pagar les fotocòpies de la seva butxaca. El meu grup va sol·licitar un ordinador ja fa mesos”. També Raimon Escudé, portaveu de CiU, va expressar el seu desacord. Això sí, ho va fer fent lliscar una idea: estava parlant en nom propi: “Aquesta és una decisió personal de cada diputat. He provat de deixar fora el nostre grup de CiU d’aquest tema perquè no s’hi veiés involucrat”.

En general, els sentiments eren contradict­oris. De fet, hi va haver diputats que considerav­en que el descompte del 80% era insuficien­t, i fins i tot costós per a ells: deien que no estaven rebent el mateix tracte protocol·lari que altres càrrecs públics, a qui se’ls permetia accedir de franc a aquells actes. Era el cas, per exemple, dels regidors de l’Ajuntament de Barcelona. La irritació d’aquells diputats catalans va acabar molestant el Comitè Organitzad­or dels Jocs (COOB). Segons Oriol Serra, responsabl­e de les entrades, “no tenien gaires motius per protestar perquè als diputats catalans se’ls va oferir un dret preferent”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain