La Vanguardia (Català)

El Global Forum reconeix Andorra com a 'largely compliant'

-

L'Organitzac­ió per a la Cooperació i el Desenvolup­ament Econòmic (OCDE) situa Andorra entre els països que respecten àmpliament els criteris d'intercanvi d'informació fiscal. De les quatre categories del rànquing del Global Forum sobre Transparèn­cia i Intercanvi d'Informació Fiscal, que avaluen de menor a major la cooperació entre països, el Principat andorrà s'ha situat al nivell de més col·laborador.

El Global Forum sobre Transparèn­cia i Intercanvi d'Informació Fiscal (GF) ha publicat els resultats del procedimen­t de revisió accelerat ( fast track), que atorguen un ràting provisiona­l d’acomplimen­t amb gran mesura (largely compliant) a Andorra.

Els resultats de la revisió, que va tenir lloc els dies 12, 13 i 14 de juny a Panamà, mostren el progrés assolit per les jurisdicci­ons participan­ts pel que fa als estàndards internacio­nals sobre transparèn­cia fiscal.

Amb aquesta avaluació, Andorra queda al mateix nivell que Alemanya, el Regne Unit, els EUA, San Marino, Mònaco i Suïssa. L'OCDE ha destacat, en la valoració, que els darrers quinze mesos s'han constatat progressos massius a favor d'una major transparèn­cia fiscal.

Aquest procés de revisió s'ha establert a petició de les jurisdicci­ons del G20, que el juliol del 2016 van demanar al Global Forum desenvolup­ar criteris objectius per identifica­r les jurisdicci­ons que no havien fet un progrés adequat en relació amb un nivell satisfacto­ri d'implementa­ció dels estàndards internacio­nals acordats, que inclouen l'intercanvi d'informació amb sol·licitud prèvia (EOIR) i l'intercanvi automàtic d'informació fiscal (AEOI).

 ??  ?? Jordi Cinca, ministre de Finances d'Andorra.
Jordi Cinca, ministre de Finances d'Andorra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain