La Vanguardia (Català)

Toca permetre's un capritx: rebaixes i luxe, la parella ideal

LES REBAIXES D'ESTIU DE PYRÉNÉES, A ANDORRA, OFEREIXEN L'OPORTUNITA­T PERFECTA PER COMPLETAR EL NOSTRE ARMARI AMB PECES DE DISSENY DE TEMPORADA, A PREUS INCREÏBLES, QUE ENS AJUDARAN A ACONSEGUIR QUALSEVOL LOOK

- ■ JUDIT BARA Barcelona

No tothom es pot permetre el luxe de vestir-se amb roba de disseny de cap a peus, però el que sí que es pot fer és invertir en peces clau que elevin el nivell del que ens solem posar. Alguns estilistes anomenen aquest tipus de peces ascensors. Fan que la resta del que portem llueixi millor. I tot i que és cert que en algunes ciutats espanyoles és possible trobar marques premium, també ho és que els descomptes d'aquestes botigues solen ser molt limitats; si ens decidim per un magatzem multimarca, les aglomeraci­ons i les cues fan que hàgim de sortim de casa armats no només amb la cartera, sinó també amb tot el coratge i la paciència que siguem capaços de reunir.

REBAIXES DE QUALITAT

Però imaginem-nos una escapada a un país per al qual no cal passar per cap aeroport. Un país petit i amb una natura espectacul­ar. Un lloc on podem gaudir dels millors productes de la gastronomi­a espanyola i francesa i en el qual necessitar­em una jaqueta fina quan sopem en una terrassa una nit d'agost. Un país amb una taxa impositiva de tan sols el 4,5% fins i tot en els articles de luxe –a Espanya, l'IVA per a aquest tipus de productes és del 21%–. Sí, parlem d'Andorra. Un lloc excel·lent per desconnect­ar sense afegir més tensió a la nostra vida, i on fins al 31 d'agost es pot gaudir d'uns descomptes de fins al 70%.

UN PAÍS DE MODA

“M'agrada tenir els diners on els pugui veure, penjats a l'armari”, segur que recorden haver sentit dir a la fashionist­a Carrie Bradshaw els fans de Sexo en Nueva York. Per què no aprofitar les rebaixes andorranes per aconseguir peces de disseny que ens aportin estil i elegància sense arruïnar-nos? Unes quantes compres, una mica de natura, i tornarem a la quotidiani­tat amb les piles carregades i estrenant model. I ni tan sols cal disposar de gaires dies. Establimen­ts com els magatzems Pyrénéés, on es poden trobar els millors dissenyado­rs sota un mateix sostre, són perfectes per portar a terme aquesta missió en un cap de setmana –també obren els diumenges–. S'hi troben marques com Donna Karan, Diane Von Fustenberg, Burberry, Calvin Klein i Zadig & Voltaire, entre d'altres, a més de grans de la cosmètica i els complement­s, capaços de convertir qualsevol armari en l'enveja de la Bradshaw.

COM TREURE-LI PARTIT

Abans d'emprendre el viatge, i per treure el màxim profit a la nostra experiènci­a premium de rebaixes a Pyrénées, és primordial conèixer l'estat actual del nostre armari. És recomanabl­e que fem una llista dels articles que ens posem sovint, dels que no tenim però que ens agradaria tenir, i d'aquells dels quals ja n'hem comprat un, o més d'un. Alguns dels imprescind­ibles en què val la pena invertir són: uns texans de qualitat que facin justícia al nostre cos, un blazer negre, uns pantalons estrets negres o blau marí, una brusa de seda, el clàssic i versàtil vestit negre, un moneder i una bossa de pell, un bon cinturó i les icòniques cat-eye que fan que qualsevol sembli l'Audrey Hepburn.

També és convenient pensar en les possibles celebracio­ns que s'acosten (casaments, festes, presentaci­ons oficials) i aprofitar el viatge, i els descomptes, per trobar el vestit ideal que ens alliberarà del pànic d'última hora quan arribi l'acte en qüestió. Passa el mateix amb la bijuteria d'alta gamma, peces de Gucci, Pandora o Swarovsky que salven qualsevol conjunt i també es poden trobar a Pyrénéés. Però això no és tot. Falten les sabates. Cap look no està complet sense un bon parell de sabates, així que també hem de tenir en compte aquest departamen­t; aprofitem les ofertes de marques com Audley, Ash o Pons Quintana per aconseguir les sandàlies amb què fa temps que somiàvem o aquells mules que trepitgen fort i reuneixen dues caracterís­tiques tan difícils de trobar en unes sabates elegants: estil i confort.

ATENCIÓ PERSONALIT­ZADA

L'atenció del personal que trobem a Pyrénées pot ser el nostre gran aliat per fer-nos sentir que estem experiment­ant unes rebaixes de boutique multimarca, no unes simples promocions d'uns grans magatzems de gran ciutat. Perquè no només ofereixen assessoram­ent sobre els estils i els colors més afavoridor­s, sinó que, a més, ens poden informar dels pròxims descomptes i, sobretot, dedicar-nos el temps que calgui, sense cues, aglomeraci­ons ni presses.

Finalment, no podem dir adéu a Pyrénées sense visitar el seu departamen­t de cosmètica. Si sumem els seus descomptes a l'IVA reduït del país, seria una bogeria perdre l'oportunita­t de comprar tant perfums com productes de tractament o de maquillatg­e de grans marques, com Elizabeth Arden, Shiseido, Lancome o Guerlain, a uns preus imbatibles.

Es diu que els homes van de compres per aconseguir el que necessiten i que les dones, en canvi, ho fan per saber què és el que volen. El que no sempre s'explica és que la línia que separa la necessitat del desig és molt fina.

Un país amb una taxa impositiva del 4,5% en articles de luxe, 'versus' el 21% d'Espanya, és un paradís per a les compradore­s "M'agrada tenir els diners on els pugui veure, penjats a l'armari", deia la Carrie a 'Sexo en Nueva York' Comprar de rebaixes a la recerca de bàsics de grans marques requereix una preparació i un repàs previ del nostre armari

 ?? Natalia Montane ?? Les rebaixes d'estiu a Pyrénées són una experiènci­a diferent, relaxada i plena d'oportunita­ts.
Natalia Montane Les rebaixes d'estiu a Pyrénées són una experiènci­a diferent, relaxada i plena d'oportunita­ts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain