La Vanguardia (Català)

L’incendi de Yeste arrasa ja més de 1.200 hectàrees Un altre foc, a Arribes del Duero, obliga a tallar el trànsit

- Redacció i agències

El foc que assola la zona de Yeste (Albacete) des de dijous passat ha cremat ja 1.260 hectàrees, 700 de les quals situades al parc natural del Calar del Río Mundo y de la Sima. Aquest parc té una superfície de 19.192 hectàrees i es troba entre les serres d’Alcaraz i Segura, al sud-oest de la província.

El conseller d’Agricultur­a, Medi Ambient i Desenvolup­ament Rural, Francisco Martínez Arroyo, ha qualificat de “bona notícia” que s’hagi pogut perimetrar el 67% de la superfície de l’incendi, cosa que “permet alimentar esperances” que la situació millori. Al tancament d’aquesta edició, el foc encara no estava controlat.

Martínez Arroyo va explicar que la superfície afectada fins al moment és de 1.260 hectàrees de massa de pineda garric principalm­ent, molts dels quals provinents de la regeneraci­ó que es va fer després d’un altre incendi de grans dimensions que es va registrar a la zona el 1994. De moment, 137 persones de les 300 que van ser evacuades dijous i divendres d’una desena de pedanies de Yeste i de Molinicos, d’un càmping i d’un campament de nens continuave­n ahir en albergs en espera de poder tornar a casa.

D’altra banda, l’incendi forestal declarat ahir al migdia a l’entorn del parc natural Arribes del Duero, a la província de Zamora, va obligar a tallar el trànsit a la tarda a la Nacional 122, a l’altura del terme municipal de Fonfría, al tram entre la capital de Zamora i la frontera amb Portugal. L’alcalde de Fonfría, José María Ríos, ha explicat que les flames van arribar a aquesta carretera d’accés a Portugal a la confluènci­a amb la carretera ZA-321 que arriba a Pino del Oro, que també s’ha tallat al trànsit.

L’incendi, que es va declarar a les 12.22 hores al terme municipal de Pino del Oro, ha afectat també Castro de Alcañices, un annex de l’Ajuntament de Fonfría.

 ?? KOKE SERRA / AFP ?? La meitat de les hectàrees cremades a Yeste són d’un parc natural
KOKE SERRA / AFP La meitat de les hectàrees cremades a Yeste són d’un parc natural

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain