La Vanguardia (Català)

El Constituci­onal rebutja el recurs de Juana Rivas per no lliurar els seus fills

- ADOLFO S. RUIZ

El Tribunal Constituci­onal no va admetre ahir a tràmit el recurs d’empara presentat pels advocats de Juana Rivas, la dona de Maracena (Granada) que està en parador desconegut després de negar-se a lliurar els seus fills d’onze i tres anys al pare, condemnat el 2009 per un delicte de lesions contra ella. Els magistrats, sense entrar en el fons de l’assumpte, consideren que la dona ha anat en empara davant el Constituci­onal abans d’esgotar totes les possibilit­ats existents en la via judicial prèvia.

El cas de Juana Rivas torna així al punt en el qual estava abans que els advocats del despatx Montero Estévez presentess­in, a les deu del matí d’ahir, un recurs perquè prevalgui l’“interès superior del menor”. Les dues parts s’hauran de veure el pròxim 8 d’agost en un jutjat penal de Granada.

Els advocats de Juana Rivas basaven la seva petició en un cas similar, el de Desiré Vicente, a la qual el Constituci­onal va concedir l’empara per no haver de lliurar el seu fill a un maltractad­or de nacionalit­at suïssa. La diferència entre els dos casos és que Vicente va presentar el recurs abans que es complís el termini de lliurament i Rivas ja l’ha sobrepassa­t i, a més, és il·localitzab­le.

L’entorn de la dona granadina va rebutjar, de la seva banda, la pretensió de l’exmarit, l’italià Francesco Arcuri, d’acordar la custòdia compartida dels menors i oferir una casa a Juana Rivas a Carloforte (Itàlia) perquè pugui ser a prop dels nens. L’oferiment es va fer en el transcurs d’una “conversa de bona fe” entre el pare dels menors i l’assessora jurídica de l’ajuntament de Maracena, Francisca Granados, que vetlla pels interessos de la dona.

Arcuri, que fins ara havia estat reclòs en un hotel de Granada en espera d’esdevenime­nts, canvia de tàctica i ofereix ara entreviste­s als mitjans de comunicaci­ó per donar a conèixer fins als detalls més íntims dels seus anys de relació amb Juana Rivas i els problemes pels quals van passar. Els assessors de l’italià el van advertir que havia perdut la batalla de l’opinió pública i l’han animat a donar la seva versió dels fets.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain