La Vanguardia (Català)

Cop de puny mortal al centre de Salou

Els Mossos busquen els agressors d’un senegalès de 33 anys que va ser atacat al carrer més turístic del municipi

- SARA SANS

Al costat de la parada de taxis de Carles Buïgas, un dels carrers més turístics de Salou, en què hi ha instal·lades càmeres de videovigil­ància, un grup d’entre tres i quatre individus es van acostar a en Moudrou, un home de nacionalit­at senegalesa, i li van clavar un cop de puny per l’esquena que va resultar mortal. L’agressió va tenir lloc ahir cap a les 8.30 hores i, tot i que en un primer moment es va apuntar a la possibilit­at d’una baralla, els enregistra­ments van mostrar que la víctima va caure en rodó després de rebre el brutal cop.

Els Mossos buscaven ahir els autors de l’atac, que van fugir quan en Moudrou es va desmaiar, tot i que a última hora de la tarda no hi havia hagut cap detenció relacionad­a amb el cas, segons va informar la mateixa policia autonòmica. Un taxista que va presenciar l’escena va explicar que l’agressor parlava perfectame­nt espanyol i era especialme­nt corpulent. La víctima, de 33 anys, en feia més de quinze que vivia a Salou, on també resideixen els seus pares i les seves germanes.

Al principi també es va estudiar la possibilit­at que l’agressió respongués a un atac racista. I tot i que els Mossos es van negar a confirmar o desmentir cap hipòtesi perquè el jutge de guàrdia va decretar el secret de sumari, sí que va transcendi­r que la investigac­ió se centrava més en una venjança relacionad­a amb un assumpte de drogues. Pel que sembla, en Moudrou tenia antecedent­s per diversos delictes contra la salut pública per venda de substàncie­s estupefaen­ts en el mateix municipi de Salou. Segons fonts policials, els agressors van anar a buscar la víctima, que era habitual i coneguda als locals de lleure d’aquest carrer.

L’agressió va passar pràcticame­nt a la cantonada dels carrers Carles Buïgas i Murillo, l’epicentre turístic de la localitat. El Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) va rebre l’avís per l’agressió a les 8.20 hores del matí, i fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar diverses dotacions de la policia local, dels Mossos i dues ambulàncie­s que van intentar, sense èxit, reanimar la víctima. La seva mort es va confirmar poc després de les nou del matí.

El cadàver va romandre al carrer fins passades les deu del matí –quan el jutge va ordenar l’aixecament del cadàver– tapat amb una manta i protegit de la vista dels transeünts per mampares. I és que per aquest carrer hi passen cada dia milers de turistes que des dels nombrosos hotels del voltant es dirigeixen a la platja. A primera hora, i fins que es va retirar el cos de la víctima, també es va viure algun moment de tensió quan alguns membres de la nombrosa colònia senegalesa de Salou es van acostar al lloc dels fets.

Segons els testimonis, els quatre agressors, quan van veure que la víctima queia a terra, van començar a córrer pel mateix carrer, en direcció contrària a la platja.

L’agressió va tenir lloc al carrer Carles Buïgas, on hi ha instal·lades càmeres de videovigil­ància

 ??  ?? La víctima va desmaiar-se en aquest tram i els agressors van fugir
La víctima va desmaiar-se en aquest tram i els agressors van fugir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain