La Vanguardia (Català)

Estiu tràgic a les carreteres catalanes

- Redacció

Un accident de trànsit a l’AP-7, a l’altura de Sant Celoni (Vallès Oriental) la matinada de diumenge a dilluns va tancar un cap de setmana tràgic a les carreteres catalanes que confirma el repunt de la sinistrali­tat que s’observa durant aquest estiu, en què ja s’ha doblat el nombre de víctimes mortals respecte al mateix període de l’any passat.

A l’AP-7, el xoc entre un turisme i un camió, que va tenir lloc pocs minuts després de la una de la matinada, va segar la vida de tres joves. Els Mossos d’Esquadra investigue­n les causes de l’accident, en el qual van morir tots els ocupants del turisme i el conductor del camió va resultar il·lès. Cinc dotacions dels bombers van intervenir per rescatar les víctimes mortals, que van quedar atrapades dins del vehicle. Els morts són dos joves de nacionalit­at francesa i un de nacionalit­at turca, de 21, 25 i 26 anys d’edat. L’accident va provocar restriccio­ns de trànsit a l’autopista durant més de sis hores.

A aquestes tres morts se n’hi afegeixen dues més que es van registrar el cap de setmana en dos accidents de trànsit. En un d’ells la víctima va ser un motorista, circumstàn­cia que eleva a una trentena el nombre de persones que es desplaçave­n en un d’aquests vehicles que han perdut la vida a les carreteres catalanes des de començamen­t

Els tres morts a l’AP-7 eleven a 29 el nombre de víctimes des del 23 de juny, el doble que l’any passat

d’any, el doble que en el mateix període de l’any 2016. El motorista es va accidentar dissabte a la C-32 a l’altura d’Arenys de Mar (Maresme). L’altra víctima mortal és el conductor d’una furgoneta que va perdre la vida diumenge passat en un accident a la C-14, a Artesa de Segre (la Noguera). El vehicle anava en direcció a Lleida quan, per causes encara desconegud­es, va perdre el control, va topar contra un pas de camí de formigó i va quedar bolcat al mig de la calçada. Cinc persones més van resultar ferides.

La sinistrali­tat a les carreteres catalanes durant aquest estiu, en què s’estan registrant més desplaçame­nts, resulta molt preocupant. L’any passat, entre el 23 de juny i el 31 de juliol s’havien comptabili­tzat 14 víctimes mortals. Aquest estiu el registre en el mateix període ja s’eleva a 29 morts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain