La Vanguardia (Català)

Vestida de gala

Sílvia Pérez Cruz enlluerna al Festival Jardins de Cap Roig amb un quintet de corda

-

Donat Putx

Calella de Palafrugel­l

Al llarg dels últims anys, Sílvia Pérez Cruz ha donat mostres de geni en una gran varietat de gèneres, formats i registres. Ahir a la nit la cantant es va presentar en un Festival Jardins de Cap Roig ple fins a la bandera amb un impecable quintet de corda. Va desgranar l’espectacle Vestida de nit, el mateix títol del seu quart disc en solitari, aparegut a mitjans d’aquest any. Tant aquest treball com la gira agafen el nom d’una cançó escrita pels seus pares, el ja desaparegu­t Càstor Pérez i Glòria Cruz.

Proposta d’impecable factura, que la cantant i els seus excel·lents músics van començar revivint l’esplèndida Estrella de l’enyorat Enrique Morente, per continuar amb una revisió de la Tonada de luna llena, del veneçolà Simón Díaz, que va destacar pels seus exquisits –i per sort no gens evidents– arranjamen­ts musicals.

Després d’una tonada peruana (Mechita) i d’un saludable viatge a l’univers poètic de Federico García Lorca musicat per Javier Ruibal (Por tu amor me duele el aire), Sílvia Pérez Cruz va interpreta­r el primer tema propi de la nit. Parlem de Verde, una de les cançons que va escriure per a la banda sonora de la pel·lícula Cerca de tu casa, i que no va ser l’única al·lusió al cançoner d’aquell film amb presència en el repertori de la gala. Amb la nit perfectame­nt encarrilad­a, va registrar el primer punt àlgid de l’actuació revivint la Estranha forma de vida, de la immortal Amália Rodrigues. Passat l’equador del bolo, va enlluernar també amb els jocs vocals –buscant i explorant límits– que van engrandir la interpreta­ció de les

Corrandes de l’exili, de Pere Quart.

Més enllà de l’aspecte estrictame­nt musical, es va fer evident també un cert plus d’ordre més personal. Es pot ben dir que Sílvia Pérez Cruz, nascuda precisamen­t a Palafrugel­l fa 34 anys, jugava a casa, cosa que sens dubte va incrementa­r positivame­nt el saldo emocional de la nit.

L’impecable concert va començar amb l’esplèndida ‘Estrella’, de l’enyorat cantaor Enrique Morente

 ?? PERE DURAN
/ NORD MEDIA ?? La intèrpret en un moment del seu espectacle Vestida de nit
PERE DURAN / NORD MEDIA La intèrpret en un moment del seu espectacle Vestida de nit
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain