La Vanguardia (Català)

El Barça no paga la prima

El club endureix la seva posició i congela el pagament dels 26 milions al pare de Neymar

- JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

El FC Barcelona ha decidit endurir la seva fins ara condescend­ent posició respecte a les maniobres silenciose­s de Neymar per fitxar pel PSG. Ahir, dia límit establert pel club blaugrana i el pare del jugador per fer el pagament de la prima de renovació pactada fa nou mesos, quan les dues parts es van jurar fidelitat fins a l’any 2021, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, així com una sèrie d’executius i advocats que fa dies que estudien el tema, van decidir congelar els 26 milions correspone­nts a l’esmentada compensaci­ó.

Hi ha dos motius per justificar aquest gir de guió. El primer cau pel seu propi pes. Un futbolista té dret a cobrar un extra multimilio­nari per haver-se compromès a quedar-se en un club quatre temporades si al cap de nou mesos decideix tocar el dos? Per lògica es dedueix que els interessos blaugrana van en la bona direcció, però caldrà veure si legalment, una vegada el PSG diposita els 222 milions de la clàusula de rescissió del futbolista, el desemborsa­ment de la prima queda validat automàtica­ment. El segon motiu que amaga aquest moviment del club, molt més contundent que fins ara, respon a una qüestió d’imatge. Seria claudicar fins a tocar el ridícul el fet de perdre un dels millors jugadors del món i, al mateix temps, abonar-li un xec de 26 milions com a humiliant regal de comiat de l’entitat.

De moment, aquests 26 milions que esperava cobrar el pare de Neymar, ahir a Barcelona, seran dipositats en una notaria en espera d’esdevenime­nts. Si Neymar decideix quedar-se, els cobrarà. Si decideix anar-se’n, com tot indica, el club es reserva el dret de no abonar-los i continuarà estudiant amb els seus advocats la manera d’aconseguir no fer-ho mai. El pare de Neymar es va assabentar ahir de les intencions del Barça. La relació entre les dues parts ha passat a ser tan tensa (el club se sent definitiva­ment traït) que avui dia és difícil pensar en una marxa enrere com si no hagués passat res.

Sentint ahir els mitjans de comunicaci­ó francesos no hi ha dubte.

NOU MESOS DESPRÉS El club considera que no es pot pagar un premi per renovar un jugador que ha decidit anar-se’n

La ràdio Europe 1 informava que el PSG ja ha obtingut el permís de l’Ajuntament parisenc per presentar demà el brasiler al centre de la ciutat, a l’estil del xou muntat amb Ibrahimovi­c al seu dia davant la torre Eiffel. Neymar, però, ahir encara feia la seva a Xangai, atenent diversos compromiso­s publicitar­is, curiosamen­t en representa­ció del Barça en alguns casos. El desenllaç del cas és a prop. El brasiler té entrenamen­t matinal demà. Haurà d’escollir entre París i Sant Joan Despí.

La UEFA, per la seva banda, està atenta. Així ho reconeixia a l’agència EFE el director executiu de joc net de la UEFA, Andrea Traverso. “Independen­tment de si rebem o no una denúncia analitzare­m els detalls d’aquest traspàs per assegurar-nos que es respecten les regles del joc net financer”. Traverso avisa que el PSG no es pot saltar les lleis. “Ha de demostrar que no té pèrdues de més de 30 milions en un termini de tres anys. L’impacte potencial del fitxatge de Neymar tindria efectes en l’economia del club durant molts anys. Però és complicat jutjar aquest tipus d’operació ja que no sabem els plans del PSG”, va matissar Traverso.

IMMINENT A França donen per fet que Neymar, ahir a la Xina, serà presentat demà al centre de la ciutat

 ?? CHANDAN KHANNA / AFP ?? Neymar ahir a Xangai (Xina) atenent nombrosos mitjans de comunicaci­ó locals
CHANDAN KHANNA / AFP Neymar ahir a Xangai (Xina) atenent nombrosos mitjans de comunicaci­ó locals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain