La Vanguardia (Català)

Los Angeles pacta organitzar els Jocs del 2028

-

El Comitè Olímpic Internacio­nal va assolir ahir un acord amb Los Angeles perquè aquesta ciutat dels Estats Units organitzi els Jocs de l’any 2028, una decisió que deixa via lliure perquè París aculli, sense rival, els del 2024. L’acord ha estat possible per la decisió excepciona­l del COI d’atribuir simultània­ment dues edicions dels Jocs Olímpics. Serà la tercera vegada que Los Angeles sigui seu olímpica, després de les edicions del 1932 i el 1984. París, al seu torn, va organitzar els Jocs del 1900 i el 1924.

Des del principi del procés, París sempre va rebutjar l’opció d’organitzar els Jocs del 2028, consideran­t que el seu projecte era per a quatre anys abans perquè li costava molt d’assegurar durant més temps els terrenys on es construira­n els equipament­s necessaris.

L’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, va declarar que el d’ahir va ser “un dia històric per a la ciutat, per als Estats Units i per als moviments olímpic i paralímpic a tot el món”. “Avui hem fet un gran pas per tornar els Jocs a la ciutat per primera vegada en una generació i començar un nou capítol en la història olímpica de Los Angeles”, va afegir.

El president del COI, Thomas Bach, va celebrar l’elecció de Los Angeles: “Han presentat una candidatur­a potent i entusiasta”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain