La Vanguardia (Català)

La conversió en socimi impulsa Colonial

El benefici es dispara un 90%, fins als 437 milions

- ROSA SALVADOR

Colonial ha aconseguit disparar el seu benefici en el primer semestre, amb una alça del 90%, gràcies a la transforma­ció en socimi i a la recuperaci­ó del mercat immobiliar­i de Madrid i Barcelona, que ha disparat el preu dels seus actius. El president de la companyia, Juan José Brugera, i el conseller delegat, Pere Viñolas, van explicar ahir que la firma va registrar un benefici net de 437 milions d’euros, dels quals 72 milions correspone­n a la reversió d’una provisió per al cobrament de dividends d’SFL; 5 milions a impostos de societats; 37 milions al resultat recurrent, i la resta a l’increment del valor dels actius de la companyia, que ja assoleixen un valor de taxació de 8.600 milions d’euros, un 7% més que l’any anterior.

La transforma­ció en socimi i la incorporac­ió a l’Ibex 35, va explicar Viñolas, han permès ampliar la base accionaria­l de la companyia amb nous inversors institucio­nals, incrementa­r el volum negociat fins a una mitjana de 19 milions diaris i elevar el preu de l’acció fins als 7,89 euros, el seu màxim històric.

La companyia va explicar que continuarà aquest any el seu pla inversor, que preveu unes inversions anuals del voltant de 300 milions d’euros. “En el primer semestre ja hem invertit 180 milions i pensem fer una inversió similar en els propers mesos, sempre buscant operacions fora de mercat en les quals puguem afegir valor”, va explicar Viñolas. La firma, a més, vol aplicar una política de rotació d’actius, centrant les seves inversions en París, el mercat en què segons el seu parer el cicle està més avançat. Dins d’aquesta política, Colonial va anunciar divendres passat la venda de l’edifici d’IN/ OUT de París –propietat d’SFL i seu de l’OCDE– a Primonial, un dels fons d’inversió patrimonia­l més importants per a particular­s de França.

Colonial va explicar ahir que en el semestre ha ingressat 141 milions per lloguers (un 3% més en termes comparable­s), dels seus 63 edificis, 21 dels quals a París i la resta a Madrid i Barcelona. El benefici brut d’explotació (ebitda) es va mantenir en 109 milions. La firma té ja els seus immobles ocupats al 96% i està tancant les renovacion­s de contractes amb uns augments de rendes del 16% respecte als contractes previs.

La firma té 63 edificis d’oficines a París, Barcelona i Madrid valorats en 8.600 milions d’euros

 ?? PEDRO MADUEÑO / ARXIU ?? Pere Viñolas i Juan José Brugera dirigeixen Colonial
PEDRO MADUEÑO / ARXIU Pere Viñolas i Juan José Brugera dirigeixen Colonial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain