La Vanguardia (Català)

Piensos Costa compra la unitat productiva de la càrnia Casademont

- LALO AGUSTINA

Hugo Novales, jutge mercantil de Girona, va adjudicar ahir la unitat productiva de la càrnia Casademont a l’aragonesa Piensos Costa, vencedora en la subhasta organitzad­a per adjudicar la firma. La companyia compradora es fa càrrec de les dues fàbriques i se subroga els contractes dels 200 empleats de Casademont. També podrà utilitzar la marca. A canvi d’uns cinc milions d’euros, es queda un negoci sense cap deute que factura uns 30 milions d’euros.

Després de la presentaci­ó del concurs a començamen­ts de juliol, la de Piensos Costa era l’opció més clara de continuïta­t. Casademont, assessorad­a per Cuatrecasa­s, va demanar al jutge directamen­t la liquidació de l’empresa, que no podia fer a causa d’uns deutes financers i amb els proveïdors de prop de 35 milions d’euros. En la mateixa sol·licitud de concurs, la companyia va presentar l’oferta vinculant de Piensos Costa, que des del primer moment es va comprometr­e amb el futur de Casademont a l’atorgar-li finançamen­t per pagar al comptat els proveïdors i continuar oberta.

Tot i això, Piensos Costa va haver d’elevar la seva oferta inicial després que una altra companyia aragonesa, Grupo Jorge, entrés en la licitació. Una vegada millorada l’oferta, i amb el vistiplau dels treballado­rs, Piensos Costa ha aconseguit el seu objectiu. Amb l’adjudicaci­ó, desapareix la vinculació de la família Casademont –i de la gestora de la firma, Adriana– amb l’empresa xarcutera, que datava del 1956.

 ?? AGUSTÍ ENSESA / ARXIU ?? Seu central de Casademont
AGUSTÍ ENSESA / ARXIU Seu central de Casademont

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain