La Vanguardia (Català)

Salvat de la brossa

-

Un home que dormia en un contenidor va ser rescatat del camió de les escombrari­es.

Es va salvar per molt poc. El que va acabar com un esdevenime­nt vistós i gairebé còmic es podria haver convertit en tragèdia. Un home va ser tret ahir de l’interior d’un camió de les escombrari­es a Vitòria, on va caure des del contenidor en el qual, pel que sembla, estava dormint. Com que va sentir crits de dins del tanc del vehicle, el conductor va poder parar a temps el procés de premsatge, un mecanisme que hauria estat mortal al cap de pocs minuts.

Va passar cap a dos quarts de vuit del matí als afores de la capital alabesa. Després de començar la seva jornada a les sis en punt, el camió feia la seva ruta de recollida habitual al barri de Sansomendi quan, després de buidar la càrrega d’un contenidor, el xofer va sentir crits, sorolls i cops procedents del dipòsit de residus. El conductor, que era l’única persona que treballava al camió, va interrompr­e immediatam­ent el premsatge de les escombrari­es, una acció que es fa de manera automàtica perquè hi hagi més espai al vehicle i que hauria aixafat l’home. Va tenir molta sort: si l’operari municipal hagués dut la ràdio encesa o l’incident hagués passat en un altre moment del dia amb més trànsit i soroll al carrer, no hauria sentit els seus crits d’auxili.

El conductor va avisar immediatam­ent la policia, l’ambulància i l’empresa de neteja i va estacionar el camió en un descampat proper al carrer Henry Morton Stanley. Al lloc s’hi va desplaçar un ampli operatiu i, amb l’ajuda dels bombers, es va descarrega­r manualment el contingut del camió i es va poder rescatar l’home, de 35 anys, que estava conscient i presentava signes d’haver begut. Malgrat que va necessitar oxigen pels símptomes d’asfíxia i que es va queixar d’alguns dolors a conseqüènc­ia de la caiguda, el seu estat no semblava greu. Els sanitaris li van fer maniobres de primers auxilis al moment, en una llitera instal·lada al costat del camió i de la muntanya d’escombrari­es que s’havia extret. Posteriorm­ent va ser traslladat en una ambulància a l’hospital de Santiago, on va quedar ingressat sota observació.

Sense que es coneguin encara els detalls exactes del que ha passat, la principal hipòtesi és que l’home es va ficar al contenidor per passar-hi la nit, molt fresca per ser estiu, i que es va adonar del que passava després de ser elevat pel camió i abocat al seu interior.

L’esdevenime­nt aviat es va fer popular a través de les xarxes socials i el mateix alcalde de la ciutat, el penabista Gorka Urtaran, es va posar en contacte amb el conductor del vehicle poc després per “agrairli en nom de tota la ciutadania” la seva “ràpida intervenci­ó que ha salvat una vida”.

 ?? TWITTER ?? Va caldre descarrega­r el camió en ple carrer per treure’n la víctima
TWITTER Va caldre descarrega­r el camió en ple carrer per treure’n la víctima

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain