La Vanguardia (Català)

Cap a la clausura

-

Desmantell­ament.

Després del cessament de l’explotació, el Ministeri d’Energia autoritzar­à, previ informe del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), el desmantell­ament i, posteriorm­ent, la clausura. El desmantell­ament l’ha de sol·licitar l’empresa pública ENRESA, encarregad­a de dur a terme aquestes activitats, que demanarà la transferèn­cia de titularita­t de la central.

Descàrrega del combustibl­e.

Prèviament, Nuclenor haurà de descarrega­r el combustibl­e gastat emmagatzem­at a la piscina, per a la qual cosa es construirà un magatzem temporal individual­itzat (ATI) amb prou capacitat. En segon lloc, ha d’haver condiciona­t els residus generats durant l’explotació (de baixa i mitjana activitat) al magatzem d’El Cabril (Còrdova).

Deu anys i clausura.

Les previsions d’ENRESA estimen que el desmantell­ament s’iniciaria sis anys després de la parada definitiva i duraria uns 10 anys. Un cop finalitzat el desmantell­ament i després de verificar-se el compliment del pla de restauraci­ó del lloc, el Ministeri emetrà una declaració de clausura, previ informe del CSN.

Terreny lliure i tornat.

Després de la clausura, ENRESA ha de tornar l’emplaçamen­t al propietari, en aquest cas Nuclenor, encara que el Ministeri pot acordar l’establimen­t de restriccio­ns d’ús sobre els terrenys en els quals s’assentava la instal·lació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain