La Vanguardia (Català)

L’estil de la dona i el del monstre

Alguns dels hits més recordats del cinema de ciència-ficció dels 50-60 inspiren la nova campanya de Gucci

- MARGARITA PUIG

Fa uns mesos, exactament tres i mig, un estudiant de disseny de la Central Saint Martins va acusar Gucci de copiar les seves idees. Es queixava que els teasers emesos per la firma en què sortien tot de robots i personatge­s de ficció amb la roba que la casa italiana proposa per a aquesta nova campanya de tardor-hivern s’assemblave­n massa al contingut del seu compte d’Instagram. Gucci va negar qualsevol còpia i, després de continuar afegint avançament­s editorials fins a completar la sèrie, per fi s’ha sabut el motiu de tants monstres en els seus comptes socials.

Amb aquests teasers, Gucci va anar escalfant motors per anunciar una de les seves millors campanyes. I probableme­nt la més treballada de la nova temporada. Ara, amb totes les fotografie­s que la componen ja publicades, la firma ha revelat que la seva inspiració no van ser les aportacion­s a Instagram de l’estudiant de la famosa escola de disseny londinenc, sinó alguns dels hits més recordats del cinema de ciència-ficció dels anys cinquanta i seixanta.

Aquesta divertida aposta, una mostra impactant de l’enorme inventiva del director creatiu de la firma, Alessandro Michele, porta per títol Gucci and Beyond, va tenir com a director artístic el britànic Christophe­r Simmonds i va ser fotografia­da per Glen Luchford.

Prats inquietant­s, llacunes tèrboles d’aigües enganxoses i claustrofò­biques naus espacials són alguns dels escenaris on els models selecciona­ts interprete­n extraterre­stres, monstres mutants i terrícoles perseguits per dinosaures o gats gegants. Tot per construir una narrativa clàssica de pel·lícula

sci-fi dels anys cinquanta i seixanta amb referèncie­s directes a les mítiques La dona i el monstre, El planeta prohibit o Fa un milió d’anys i també a les temporades originals de la sèrie Star trek.

I perquè quedi impactant de de- bò, Gucci ho ha fet a la seva manera. És a dir, sense escatimar recursos, de manera que es van recrear en la mesura que es va poder els decorats interiors o exteriors d’aquelles produccion­s. I es van donar totes les facilitats per potenciar el maquillatg­e i la perruqueri­a més creïbles. El primer el

El director creatiu de la firma, Alessandro Michele, també fa una referència a l’‘Star trek’ original La firma italiana aposta per un canvi de rumb cap a un estil romàntic però retro i ‘nerd’

firma Yadim Carranza i els pentinats són obra de Paul Hanlon.

Tota una recreació carregada de monstres, alienígene­s, plats voladors i la brillant bogeria psicodèlic­a que pobla la inspiració d’Alessandro Michele per presentar la nova col·lecció de la firma. D’estil romàntic, però decidida- ment retro i nerd (el terme descriu les persones especialme­nt apassionad­es per les temàtiques cientifico­tecnològiq­ues). Res a veure amb el que definia la marca fins no fa pas gaire, perquè la idea d’aquesta revolució cultural i estètica de Michele, al capdavant de Gucci des del 2015, és tornar a marcar la diferència. I, de retruc, la tendència.

El que es veu a la campanya, i per descomptat també a les botigues, són peces d’aire bohemi en què els abrics de caixmir brodats, els maxivestit­s, el setí i els millors velluts són els grans protagonis­tes, a més de l’animal print.

 ??  ?? Una de les imatges més divertides de la campanya està directamen­t inspirada en el film La dona i el monstre
Una de les imatges més divertides de la campanya està directamen­t inspirada en el film La dona i el monstre
 ??  ?? Alienígene­s i terrícoles comparteix­en l’estil de Gucci
Alienígene­s i terrícoles comparteix­en l’estil de Gucci
 ??  ?? Fotografia basada en la pel·lícula Fa un milió d’anys
Fotografia basada en la pel·lícula Fa un milió d’anys
 ??  ??
 ??  ?? La teletransp­ortació de Star trek, una altra referència de la campanya
La teletransp­ortació de Star trek, una altra referència de la campanya
 ??  ??
 ??  ?? El planeta prohibit, una altra font d’inspiració
El planeta prohibit, una altra font d’inspiració

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain