La Vanguardia (Català)

Starlite Marbella, el festival de la gent més guapa

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

El festival Starlite Marbella entra aquest mes d’agost a la recta final de la seva sisena edició, una història d’èxit des que uns visionaris, l’empresària Sandra García Sanjuán i el seu marit, Ignacio Maluquer, van poder fer realitat el somni de transforma­r una antiga pedrera, convertida llavors en un abocador, en un escenari de somni per dur a terme concerts. Abans que ells Julio Iglesias ja va tenir la mateixa idea, però no va acabar de dur-la a la pràctica.

Les actuacions aquests dies de Joaquín Sabina, Luis Fonsi, The Cramberrie­s, Eros Ramazzoti o El Arrebato són el colofó després d’un mes de juliol en què artistes de la talla d’Elton John o Juan Luis Guerra van marcar els seus moments més espectacul­ars quant al fervor popular. Perquè si d’alguna cosa pot presumir Starlite és que totes les grans figures de la música volen ser a Marbella.

Des d’aquell llunyà any del 2012, quan unes 40.000 persones van passar pel festival, fins a l’edició actual, en què s’espera arribar als 200.000, centenars d’artistes de primera fila han estat presents a la pedrera de Nagüeles, i han convertit el Starlite en un dels festivals de referència.

Starlite no ha volgut mai ser un festival popular o, més ben dit, populatxer. No és una festa per a motxillers. És un festival de preus elevats, en especial a les zones vip, el gran esdevenime­nt estiuenc de la gent més guapa al sud d’Espanya.

Starlite és sobretot música, però també mou un altre tipus d’activitats, com la moda i, a partir d’aquest any, la gastronomi­a. També és l’escenari d’una tradici-

onal gala solidària, sempre amb la presència d’Antonio Banderas, concebuda perquè els més rics es deixin uns diners que van destinats en la seva integritat a diverses associacio­ns d’ajuda.

Aquesta solidarita­t no és ben vista per tothom a Marbella, ja que alguns consideren que és només una manera d’apaivagar la consciènci­a dels més poderosos. D’altres, al contrari, creuen que l’important és que aquests diners arribin als més necessitat­s. Personalit­ats com ara Carlos Slim, Mia Farrow, Eva Longoria, Boris Becker o Valeria Mazza han acudit a una cita que ja ha recaptat més d’1,5 milions d’euros per a Lágrimas y Favores, l’organitzac­ió de Banderas, Càritas i altres oenagés de la zona.

 ?? GTRES ?? Eva Longoria i el seu marit anant al festival Starlite dies enrere
GTRES Eva Longoria i el seu marit anant al festival Starlite dies enrere

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain