La Vanguardia (Català)

Telecinco manté el liderat d’audiències per sisè mes

La cadena de Mediaset té un 13,7% de quota televisiva a Espanya

- BARCELONA Agències

Telecinco va renovar al juliol el liderat de l’audiència espanyola per sisè mes consecutiu, tot i que la quota registrada va experiment­ar un lleuger descens, segons l’estudi que va publicar ahir la consultora de comunicaci­ó Barlovento amb dades de Kantar Media. A Catalunya, la cadena propietat de Mediaset España també repeteix com a líder (10,7%) i torna a superar la televisió pública autonòmica TV3, que és la segona més vista entre els catalans i assoleix una quota del 10,1%.

La quota espanyola de Telecinco es va situar al 13,6%, sis dècimes menys que al juny. El seu rival, Antena 3, del grup Atresmedia, va registrar una quota de l’11,3%, seguida de La 1 de Televisió Espanyola, amb un 9,9%. Totes van registrar lleugers descensos.

Per grups empresaria­ls, dues grans companyies continuen repartint-se més de la meitat del mercat: Mediaset España, que se situa en un 30%, i Atresmedia, amb un 25,2%.

També l’emissió més vista del mes va correspond­re a Telecinco. Es tracta de l’edició el 20 de juliol del programa Supervivie­ntes, que va acaparar una audiència de 3,4 milions d’espectador­s i una quota de pantalla del 33,1%.

A Catalunya, les dues principals cadenes, Telecinco (10,7%) i TV3 (10,1%), van descendir en cinc dècimes la seva quota d’audiència. Antena 3 ha pujat del 9,3% al 9,4%, i La 1 ha passat del 8% al 7,9%. Per la seva part, la Sexta s’ha mantingut en un 5,5%, i s’ha vist superada per Cuatro, que ha passat del 5,4% de juny al 5,6% de juliol.

El documental Las cloacas de Interior ha estat el programa amb més audiència del mes a Catalunya. Va registrar 766.000 teleespect­adors i una quota de pantalla del 30,1%, que és el rècord del programa Sense ficció, en què es va emetre.

L’estudi revela també que el 66,2% dels espanyols ha contactat diàriament durant el mes de juliol amb el mitjà televisiu, mentre que un total de 15 milions de persones no veu la televisió de manera diària. Al juliol, el consum televisiu dels espanyols mesurat en temps va tenir una caiguda ressenyabl­e, i es va situar en una mitjana de 216 minuts al dia per persona, és a dir, tres hores i 36 minuts, la qual cosa suposa 19 minuts menys respecte al mes anterior.

En concret, dels 216 minuts, un total de 199 minuts correspone­n a consum de televisió lineal; 4, a televisió en diferit, i 13 minuts, a convidats (és a dir, a espectador­s no residents a la llar del visionamen­t), que represente­n el 6% del consum total.

Així mateix, l’informe indica que el consum de televisió lineal i en diferit del mes de juliol ha descendit un minut respecte al juliol del 2016 i 19 minuts en relació amb el consum registrat el juny d’aquest any.

L’anàlisi mostra que les comunitats autònomes on més continguts televisius s’han consumit al juliol són Extremadur­a (263 minuts), Cantàbria (244 minuts) i la Comunitat Valenciana (230 minuts). Al costat oposat apareixen Castella i Lleó (199 minuts), Navarra (197 minuts) i La Rioja (183 minuts).

En l’acumulat mensual, el 95,3% de la població major de quatre anys ha vist almenys un minut la televisió aquest últim mes, i dels 44,6 milions d’espectador­s potencials com a univers de consum, 2,1 milions de persones no han sintonitza­t ni un sol minut amb la televisió aquest últim mes.

 ??  ?? El programa més vist: Supervivie­ntes, amb 3,4 milions d’espectador­s
El programa més vist: Supervivie­ntes, amb 3,4 milions d’espectador­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain