La Vanguardia (Català)

Són 659 artistes

El Taller Galeria Fort exposa durant tot l’estiu els gravats que s’han presentat al 37è concurs del Mini Print

- J. PLAYÀ Cadaqués

Pasqual Fort i Mercè Barberà van iniciar l’any 1981 un concurs de gravat que s’ha convertit en un referent internacio­nal. Enguany el Mini Print de Cadaqués arriba a la 37a edició amb una participac­ió de 659 artistes procedents de 56 països, amb una notable presència del Japó i els Estats Units. Al Taller Galeria Fort (Hort d’en Sanés, 9), durant tot l’estiu i fins al 30 de setembre, de 18 a 21.30 hores, estaran exposades totes les obres que s’han presentat al concurs i a més a més cada setmana hi ha exposicion­s dels sis artistes guanyadors del 2016. Aquesta setmana exposa Vesselin Damianov (Bulgària) i la següent Janne Laine (Finlàndia).

Com ja va passar l’any passat, els gravats enviats al concurs s’exposaran després a la Fundació Tharrats d’Art Gràfic de Pineda de Mar, a la galeria d’Ian Chance a Wingfield Barns (Anglaterra) i a l’Etangd’Art de Bages (França). I gràcies a l’acord entre Mercè Barberà, actual directora, i Roser Pintó, directora de la unitat gràfica de la Biblioteca de Catalunya, tots els gravats guanyadors del concurs, incloent-hi els d’edicions anteriors, passaran a formar part dels fons d’aquesta institució. Aquest fons permetrà no tan sols descobrir una gran varietat d’estils i tècniques, sinó també veure l’evolució d’aquests anys, la implantaci­ó de les noves tecnologie­s i les diferèncie­s entre països. Un exemple d’aquesta diversitat és que enguany 203 artistes hi

han participat per primer cop.

Els marges de Carbó Berthold. No és fàcil, a Cadaqués, mantenir la continuïta­t de les galeries, però una altra excepció és la de Gustau Carbó Berthold i la seva companya Nobuko Kihira, que aquest estiu celebren els 15 anys de Marges-U (Unió 12). Ho fan, com sempre, convidant diversos artistes que els acompanyen en un diàleg d’estils i llenguatge­s. Fins la setmana passada va exposar-hi José Portilla. I a partir d’aquest dimecres ho faran el mateix Carbó Berthold i Josep Bofill. Al setembre compartira­n espai Nobuko Kihira, Montse Vendrell Beltran i Alfredo Sánchez.

Koyama sempre. Després de l’exposició de Carme Galofré, a la galeria Patrick J. Domken (Hort d’en Sanés, 11) arriba com ja és habitual l’exposició de Koyama, l’artista japonès afincat a Cadaqués, que s’hi estarà fins al 6 de setembre. Després hi exposaran Laurent Martin i Guy Thomas.

L’art que arriba de l’Uruguai. La galeria Iturria, creada per l’uruguaià Juan Risso l’any 2008 (amb rèplica a Madrid des del 2016), ha exposat al juliol Sergi Cadenas (Girona, 1972) –amb unes obres tridimensi­onals que ofereixen imatges diverses segons la perspectiv­a de l’espectador– i José Luis Scaffo (Montevideo, 1972), i a partir d’avui i fins a l’11 d’agost hi exposa Albano (Ávila, 1988), que ara té el taller a Cambridge. Els tallers. A l’estiu, si hom passeja per Cadaqués, es trobarà amb diversos tallers d’artista. No sempre és fàcil saber quan estan oberts i cal tenir sort per trobar-hi l’artista, però tot és possible. Al mateix carrer de les galeries de l’Hort d’en Sanés hi podeu trobar just al final el taller de Ramon Moscardó, un pintor de blaus que es defineix com a postimpres­sionista i que des de 1990 viu a Cadaqués. Altres tallers habituals són els de Josep Moscardó, Norman Narotzky, Patricia Sicardi, Natalia Tomàs, Mauricio Sbarbaro, Gallardo...

Vehí al Museu. El fuster i fotògraf Joan Vehí mostra les seves impagables fotos sobre Salvador Dalí al Museu de Cadaqués i de nou ens sorprèn amb algunes imatges mai vistes en una àmplia mostra.

Concentr.art nit. Es repeteix l’experiènci­a d’obrir galeries i tallers fins a mitjanit. Es va fer el 15 de juliol i es repetirà el 12 d’agost i el 9 de setembre. És l’oportunita­t també de descobrir petites galeries com la de Marcus Ekengren (Des Call, 4); el taller Tabakov (Riba Pitxot, 5), on exposen Javi Aznárez, Ilich Roimeser i Elodie Loiseleur; o el Carro Galeria (Sa Plaça, 3) de Maria Sola i Tony Azorin, que aquest agost exposa Norman Narotzky i Katsue Kusumi. També obren altres tallers d’Arvon Wellen, Bernd Block, Catherine Rey, Christine Valcke, Daniel Zerbst, Jean-Paul Hoffmann, Jordi Pagès, Michael Chanarin i Suse Stoisser.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Exposició al Taller Galeria Fort de Cadaqués dels gravats presentats al concurs del 2017
PERE DURAN / NORD MEDIA Exposició al Taller Galeria Fort de Cadaqués dels gravats presentats al concurs del 2017

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain