La Vanguardia (Català)

Un Melendi eclèctic energitza Cap Roig

El cantautor asturià presenta els èxits del seu nou treball ‘Quítate las gafas’ en un generós recital

- Bàrbara Julbe Calella de Palafrugel­l

Clar, segur i més renovat que mai, l’ídol romàntic, seductor i cantautor asturià, en una paraula, Melendi, va entrar corrent ahir a l’escenari de Cap Roig content i agraït de constatar que el seu públic es mostrava ansiós per moure els malucs i vibrar amb els seus temes.

Va començar la seva actuació amb Hijos del mal, una de les noves propostes, i part dels espectador­s no van dubtar a posar-se drets, alçar les mans i adreçar paraules d’afecte al seu ídol. Malgrat els anys que fa que es mou pels escenaris, aquest filòsof de la música confessa que continua posant-se nerviós cada vegada que s’enfronta al seu públic. I ho diu ell que omple estadis i és l’artista que més ha venut a Espanya el 2017.

Ahir a Cap Roig, Melendi, que va cantar amb tot l’aforament venut, va demostrar la seva faceta més eclèctica i madura desgranant peces del seu nou treball Quítate las gafas, el vuitè disc d’estudi. Èxits amb els quals desafia el món a treure’s les ulleres i a superar els prejudicis.

Nous ritmes per al cantautor, que tant s’acosta als sons cubans com a altres gèneres com el rap. Flores de agua y plomo, Desde que estamos juntos o Un amor tan grande van ser alguns dels temes. Proper però amb cara de nen entremalia­t, va demanar al públic

L’artista va farcir el concert amb temes ja consolidat­s i va alternar cançons animades amb d’altres de romàntique­s

que mirés als ulls de la persona amb qui havia vingut al concert: “Així podreu reconèixer qui són els àngels de la vostra vida”, introducci­ó que li va servir per donar pas a un altre dels nous temes, Existen los ángeles.

Va farcir la seva actuació amb altres peces consolidad­es com Lágrimas desordenad­as, Con la luna llena, Un violinista en tu tejado, Cenizas en la eternidad o Tu jardín con enanitos. I també va disposar de la veu femenina d’Esmeralda Grao. Un generós recital amb balades, el seu poprock més lleuger, temes amb accents llatins i altres records dels seus dies més rumbers.

A més, la seva forma manera de transmetre els sentiments i situacions quotidiane­s es van vestir amb una atmosfera vibrant a través d’una escenograf­ia formada per pantalles de diferents dimensions que projectave­n imatges, grafismes i efectes visuals que es dibuixaven al mateix temps que la lletra de les cançons. L’artista, de perfil sincer i autèntic, que fuig de ser una marca amb potes i sempre que pot proclama que és Ramón Melendi, va desgranar en una vintena de cançons el seu món, al qual es va submergir incondicio­nalment el pati de butaques. En un moment del concert no va dubtar ni tan sols a ficar-se entre el públic per acostar-se a una fan que va cantar Asturias, patria querida.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Melendi va omplir amb els seus ritmes de rumba i fusió cubano-mediterràn­ia l’auditori del Festival de Cap Roig
PERE DURAN / NORD MEDIA Melendi va omplir amb els seus ritmes de rumba i fusió cubano-mediterràn­ia l’auditori del Festival de Cap Roig
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain