La Vanguardia (Català)

Neymar vola

Decidit el seu traspàs al PSG, que estudia com pagar, avui està previst que el crac s’entreni amb el Barça per evitar una sanció

- JOAN JOSEP PALLÀS

La resposta de Neymar ahir davant l’expectació planetària que ha despertat el seu virtual traspàs al PSG va ser penjar una fotografia a les xarxes socials partint-se de riure amb un amic i amb les orelles i el morro d’un gos de dibuixos superposad­es a la seva cara. No es correspond­ria precisamen­t amb la imatge d’un tipus preocupat. Les frivolitat­s del brasiler, sempre tolerades, han deixat de fer gràcia al club, que, com l’afició, viu pendent de la decisió del davanter, encara no verbalitza­da però ja assumida. Neymar ha triat marxar al PSG i només la complexita­t de l’operació endarrerei­x el seu anunci oficial.

Ahir Neymar va embolicar la troca amb els seus viatges d’avió. Va enllaçar Xangai, on es va passar dilluns complint els seus habituals compromiso­s publicitar­is, amb Dubai, i des d’allà, quan les especulaci­ons el situaven en direcció a Doha, capital de Qatar, París, o Barcelona, el seu entorn va despistar amb un possible viatge al Brasil per meditar. No va ser així. Finalment va aterrar a Barcelona perquè aquest matí se l’espera a l’entrenamen­t (hi ha doble sessió) a les ordres d’un Ernesto Valverde que deu al·lucinar amb l’espectacle.

Tot i que amb el brasiler no se sap mai, Neymar tenia la intenció de no saltar-se la sessió matinal per no rebre una sanció, ara que ha quedat clar, després de la postura

Al club blaugrana encara s’esperen notícies, però els 222 milions seran l’única resposta

de la directiva de no abonar-li els 26 milions d’euros estipulats en la clàusula de renovació, que les relacions entre les dues parts s’han tensat.

El PSG continua estudiant la manera d’afrontar un desemborsa­ment que no havia fet mai abans cap club de futbol, uns 222 milions d’euros (els correspone­nts a la seva clàusula de rescissió) a què el FC Barcelona no pensa renunciar. Com a molt permetria negociar a l’alça per concedir al club francès evitar el pagament d’alguns impostos.

L’operació és tan escandalos­a que la UEFA, propera als interessos dels clubs europeus més tradiciona­ls, estudia denunciar-la si aprecia una infracció del fair play financer. No s’ha de ser cap especialis­ta per certificar que el PSG és incapaç d’haver generat tal quantitat de diners sense l’ajuda d’una font externa. Tothom mira cap a Doha, perquè és allà on el futbol, tal com es coneixia, pretén ser transforma­t.

 ?? INSTAGRAM ?? Amb el món del futbol en suspens, ahir Neymar es va fer aquesta selfie
INSTAGRAM Amb el món del futbol en suspens, ahir Neymar es va fer aquesta selfie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain