La Vanguardia (Català)

De Barcelona a Roma

Caicedo deixa el club per 500.000 euros després dels seus desacords amb Sánchez Flores

- RAMÓN ÁLVAREZ

L’equatorià Felipe Caicedo, que tantes expectativ­es havia despertat en l’afició blanc-i-blava, se’n va de l’Espanyol, que sempre l’havia vist com una gran inversió però que amb prou feines ingressarà mig milió d’euros pel seu traspàs al Lazio, tot i que, això sí, el club s’estalviarà la voluminosa fitxa del davanter.

Per aspirar a una plaça europea hem de tenir almenys tres jugadors amb una fitxa que superi el milió d’euros. Ara ja en tenim un”. A la seva època de president, Joan Collet va poder vanagloria­r-se del fitxatge d’un davanter llampant, ex del City, de l’Sporting de Portugal i del Màlaga de les vaques grasses. La seva amistat amb el tècnic, Sergio González, i un contracte progressiu –dos mecanismes que el club continua fent servir– van facilitar la seva arribada. El jugador, a més, es va quedar amb la propietat dels seus drets federatius. Corria l’estiu del 2014 i Chen Yansheng encara no havia aparegut a l’òrbita perica.

Felipe Caicedo es va consolidar a l’equip acompanyan­t Sergio García i Stuani i es va esdevenir el gran referent d’atac una campanya després, arran de la marxa dels seus dos companys. Tant a les ordres de Ser- gio com de Galca. Fins al punt que, ja com a accionista plenipoten­ciari, Chen no només li va renovar un contracte que expirava aquell any, sinó que li va comprar els seus drets.

Va ser així com Quique Sánchez Flores es va trobar amb un jugador franquícia –així se’l va començar a anomenar després de la renovació– amb qui no va tenir mai bona sintonia. No era estrany sentir l’equatorià parlar de l’ego del tècnic. Una inoportuna lesió, el desacord latent entre jugador i entrenador i, sobretot, l’expulsió de l’equatorià a l’Espanyol-Eibar de la passada campanya van acabar de fer vessar un got massa ple. Els locals provaven de remuntar el 0-3 amb què se’n van anar al descans i el tècnic va recórrer a ell al minut 73, amb el partit ja 2-3. Va ser expulsat al 84 i Quique el va esbroncar a la seva àrea tècnica.

En l’última compareixe­nça, el director esportiu, Jordi Lardín, li va obrir públicamen­t la porta de sortida. Però l’equatorià, ja qüestionat abans de l’arribada de Quique, no ha acceptat les ofertes que li han arribat des de la Xina, Mèxic i Turquia. Bàsicament per un tema familiar després de les seves experiènci­es a Moscou i Abú Dabi, les seves anteriors

No era estrany sentir l’equatorià parlant de l’ego del tècnic, i el va condemnar la seva expulsió amb l’Eibar

destinacio­ns. L’Espanyol, per la seva part, va rebutjar una oferta del Deportivo perquè la va considerar irrisòria. Pel jugador franquícia, com a mínim, calia fer caixa.

Ara un altre problema familiar ha fet que Caicedo es distanciï del vestidor espanyolis­ta. Ja no és només el tècnic. Ha volgut marxar i el club ha acceptat una oferta del Lazio que només li deixarà mig milió, ja que encara en deu dos al jugador. S’estalviarà, però, una fitxa que ja anava pels quatre –bruts, els que desemborsa l’entitat– i tindrà marge per fitxar perquè alleugerei­x un límit salarial ja col·lapsat.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Caicedo durant un entrenamen­t amb l’Espanyol en presència de Tamudo i Sánchez Flores
LLIBERT TEIXIDÓ Caicedo durant un entrenamen­t amb l’Espanyol en presència de Tamudo i Sánchez Flores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain