La Vanguardia (Català)

Música entre amics

El públic de Cap Roig s’entrega a Els Amics de les Arts

- Sílvia Oller Calella de Palafrugel­l

Dos anys després del seu últim concert a Cap Roig, Els Amics de les Arts tornen a l’escenari de Calella de Palafrugel­l amb nou disc sota el braç i més matisos en la gamma de sons.

Dos anys després d’haver protagonit­zat al Festival de Cap Roig un espectacul­ar concert amb big band inclosa per celebrar el seu desè aniversari, Els Amics de les Arts van tornar ahir a la nit a l’escenari de Calella de Palafrugel­l amb nou disc sota el braç i més matisos en la gamma de sons, però aixecant la mateixa expectació de sempre entre els seus seguidors, que feia dies que havien esgotat les entrades per al recital i que no van parar de ballar i corejar les lletres de les cançons. La banda catalana va presentar bona part del repertori de l’últim treball, Un estrany poder, amb peces com Les coses, 30 dies sense cap accident, Casa en venda, El vent tallant o El seu gran hit (la seva particular paròdia de l’èxit comercial), però també va saber mirar enrere per recuperar algunes de les cançons que els van llançar a la fama: Jean-Luc, Les meves ex i tu, El matrimoni Arnolfini, Louisiana (o els camps de cotó), 4-3-3... davant uns seguidors entregats en una nit càlida en tots els sentits. I es va alterar el guió previst i Els Amics de les Arts va cantar l’havanera El meu avi, amb tot el públic, que ho havia demanat, corejant-la.

Després de tres anys de silenci discogràfi­c, la banda que integren Joan Enric Barceló, Dani Alegret, Ferran Piqué i Eduard Costa es va posar en mans del prestigiós productor escocès Tony Doogan per

El grup va presentar ‘Un estrany poder’, però va recuperar alguns dels èxits que li han donat fama

anar un pas més endavant amb el seu so en el nou àlbum, que va estrenar al maig al Festival Strenes de Girona. Sense abandonar l’esperit folk de la seva música i la temàtica pròxima i quotidiana de les seves lletres, la col·laboració amb Doogan els ha dotat, segons expliquen, de més força en el directe. Ho van poder comprovar ahir els espectador­s que van omplir de nou el recinte de Cap Roig (era la quarta actuació d’Els Amics de les Arts en aquest escenari) i que van tenir una vegada més la sensació d’haver viscut una nit especial.

 ?? PERE DURAN/ NORD MEDIA ?? La banda durant l’actuació d’ahir al Festival de Cap Roig
PERE DURAN/ NORD MEDIA La banda durant l’actuació d’ahir al Festival de Cap Roig
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain