La Vanguardia (Català)

Un Benidorm perfecte

-

Vaig llegir amb molta atenció el magnífic article de Salvador Enguix “Benidorm, una indústria perfecta” (Viure, 30/VII/2017). Per fi algú que ho ha estudiat a fons fa justícia a aquest Benidorm perfecte, creat i concebut des dels inicis com a plaça cent per cent turística.

L’skyline de Benidorm és dels més coneguts del món. La concentrac­ió de gratacels en un mínim espai i sobretot a la vora de les platges de Llevant i Ponent és un èxit sense precedents a la Península, que prèviament va ser rigorosame­nt estudiat i concebut. Massa vegades s’endimonien llocs que no es coneixen. Recordo molt bé les paraules d’un significat polític català –em sembla prudent no dir-ne el nom– que, referint-se despectiva­ment a unes construcci­ons turístique­s verticals, va dir: “Això serà un altre Benidorm”.

Li devia fer molta gràcia menysprear l’esforç de qui ho ha fet molt bé al seu estil per acollir turisme tot l’any. És millor un poblet de pescadors de la Costa Brava? O és millor Benidorm? Ambdues opcions són bones, però la nostra indústria turística catalana i els nostres polítics farien molt bé d’aprendre a aconseguir ocupacions del 90% i 100% fent un cop d’ull a qui ho fa bé des del punt de vista comercial i de serveis. Les coses s’han de conèixer abans de parlar-ne. I l’èxit pot aparèixer donant suport a qui entén de turisme, ja sigui selectiu o per volum, i no a bocamolls en recerca de vots.

JOAN MACIÀ PRAT

L’Ametlla del Vallès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain