La Vanguardia (Català)

Gestació subrogada

-

He llegit amb atenció l’article “Ventres de lloguer” (Opinió, 30/ VII/2017), de Norbert Bilbeny, i vull agrair la claredat amb què concreta alguns punts inacceptab­les des del punt de vista ètic i de la dignitat de la persona humana sobre la problemàti­ca de legislar la maternitat subrogada. Realment, com diu ell, no és la manera més feliç ni recomanabl­e de tenir un fill, ja que comporta una explotació de la dona que lloga el seu úter a canvi d’uns diners, anul·lant la seva dignitat.

Totalment d’acord amb l’autor sobre la sacralitat de la vida humana, ignorada en la venda d’embrions, nens, òrgans, etcètera. A part de la dignitat moral dels adults que se sotmeten a aquestes pràctiques, hi ha el que l’autor anomena “els drets d’un tercer: el

nou ésser a la llum”. Personalme­nt, crec que la maternitat subrogada no hauria d’estar permesa en cap cas.

En lloc d’això promouria una solució més ètica i digna. Actualment, a Espanya és més gran el nombre d’avortament­s provocats que la llista d’espera de parelles idònies per adoptar. Cal una llei d’adopció ràpida, senzilla i econòmica que ajudi totes les dones que no estan en condicions de criar el propi fill que els permeti donar-lo de forma altruista a parelles que sí que poden estimar-lo i criar-lo, malgrat que aquest nen no sigui biològicam­ent seu.

BETTINA SALA SALLA

Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain