La Vanguardia (Català)

Els últims brots de turismofòb­ia

-

4 de març Atac a l’hotel Casa del Sol de Gràcia. Un grup de vàndals entren a l’establimen­t i causen danys a les instal·lacions, que ja havien patit altres atacs en dates anteriors.

1 de maig Atac a diversos hotels de Ciutat Vella i de l’Eixample durant la celebració del Primer de Maig. En un dels establimen­ts, unes quaranta persones disfressad­es causen importants destrosses.

5 de maig Atacs amb ous i un pot de fum a dos hotels de Poblenou.

27 de juliol Quatre encaputxat­s assalten un bus turístic amb passatge als voltants del Camp Nou, en rebenten les rodes i pinten la lluna davantera del vehicle. Alguns passatgers creuen que estan sent objecte d’un atemptat terrorista.

28 de juliol Al migdia, el regidor de Turisme, Agustí Colom, té la primera notícia de l’incident i a la tarda ho comunica al comissiona­t de Seguretat, Amadeu Recasens.

29 de juliol RAC1 informa de l’atac a un bus turístic. El govern municipal anuncia que està estudiant els fets i, hores més tard, comunica que quan tingui tota la informació presentarà denúncia. El tinent d’alcalde Jaume Collboni condemna l’assalt.

30 de juliol L’alcaldessa Ada Colau condemna els fets en un tuit. Arran reivindica l’autoria de l’agressió contra el bus turístic i penja un vídeo amb les imatges al seu compte de Twitter.

31 de juliol El conseller d’Empresa, Santi Vila, ordena als serveis jurídics que actuïn contra els casos de turismofòb­ia. L’alcalde accidental, Jaume Collboni, titlla el cas d’“atemptat a la convivènci­a”. Quatre dies després de l’incident, TMB presenta denúncia. Arran revindica un altre acte vandàlic contra bicicletes de lloguer al Poblenou.

1 d’agost Arran difon el vídeo d’una acció reivindica­tiva contra el turisme en un restaurant del port de Palma.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain