La Vanguardia (Català)

Detingut un regidor de Figueres per gravar en un lavabo

Els Mossos van arrestar el regidor no adscrit Diego Borrego perquè van descobrir material compromès al seu ordinador

- BÀRBARA JULBE

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir el regidor no adscrit de l’Ajuntament de Figueres Diego Borrego per haver gravat presumptam­ent amb el mòbil un passatger al lavabo de l’estació de l’AVE de Girona el maig passat. La investigac­ió continua oberta i el detingut, del qual encara es desconeix el delicte –o delictes– que se li imputa, està previst que passi demà a disposició judicial.

En compliment d’un exhort del jutjat que porta el cas, els agents de l’àrea d’investigac­ió criminal de Girona es van personar ahir a casa del regidor, que va ser expulsat del Partit Popular arran dels fets, per inspeccion­ar el contingut del seu ordinador i descarrega­r-ne els arxius. Va ser precisamen­t durant la inspecció quan els Mossos van descobrir material compromès i es van emportar Borrego a la comissaria.

La investigac­ió va començar al maig després que un home que era al lavabo fent les seves necessitat­s va acusar el llavors regidor del PPC de filmar-lo des del vàter el costat. L’usuari va alertar dels fets el vigilant de seguretat i després va denunciar-los als Mossos d’Esquadra.

Borrego va ser citat l’endemà per anar a declarar a la comissaria com a investigat, però el regidor va assegurar que tot plegat havia estat un malentès. Va dir que mentre era al lavabo el telèfon li va caure de les mans i quan es va ajupir per recollir-lo el passatger es va pensar que l’estava gravant. A més, va advertir que, amb voluntat de col·laborar, va ser ell mateix qui va lliurar el mòbil als Mossos d’Esquadra perquè en fessin un buidatge. En un comunicat va concretar que va ser un “infortunat accident”.

Arran d’aquests fets, el PPC, partit en el qual militava, el va suspendre cautelarme­nt d’afiliació i va ordenar al comitè de drets i garanties del partit l’obertura d’un expedient informatiu sobre els fets. En el ple del mes de juny de l’Ajuntament de Figueres, el regidor es va veure forçat a passar al grup mixt. Borrego, que fins aleshores havia estat número 2 del PPC, ho va fer a contracor i criticant que no se li respectava la presumpció d’innocència.

El cas va caure en mans del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, que va emetre l’exhort, i l’encarregat d’executar-lo ha estat el jutjat de Figueres número 5. La policia descarta, de moment, informar sobre quin delicte o delictes se li imputen en espera que es tanqui la investigac­ió.

 ?? GEMMA TUBERT / ACN ?? Borrego en un ple
GEMMA TUBERT / ACN Borrego en un ple

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain