La Vanguardia (Català)

Virtuós debut

Després de presentar ‘Live in Barcelona’, el pianista Ignasi Cambra debuta a Peralada

- MÒNICA RAKOSNIK Barcelona

El Festival de Peralada acull aquesta nit, i per primera vegada, el jove pianista Ignasi Cambra. Amb una tècnica irreprotxa­ble i una expressivi­tat musical admirable, el concertist­a ha aconseguit tocar en llocs tan prestigios­os com el Weill Recital Hall de Nova York o el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg. D’ell va dir l’aclamat director d’orquestra Valery Gergiev que “es tracta d’algú que em pot parlar a través del piano”.

Ara el músic barceloní debuta a l’església del Carme de Peralada, i ho fa amb un programa molt atractiu que recorre les obres de Grieg, Granados i Chopin. Cambra, que va començar la seva trajectòri­a musical als sis anys, aprenent a tocar el piano d’oïda i amb el sistema Braille a causa de la seva ceguesa, repassarà les influèncie­s mútues entre aquests compositor­s de finals del segle XIX, que van buscar la inspiració en l’arrel cultural dels seus països. Els assistents podran gaudir d’un recorregut inspirador, que començarà amb peces de la Suite Holberg, d’Eduard Grieg, continuarà amb els Valsos poètics, de Granados, i acabarà amb els nocturns i els impromptus de Frédéric Chopin. Des de la tradició romàntica de Chopin, passant pel nacionalis­me modernista de Grieg, fins a arribar al nacionalis­me tardoromàn­tic de Granados.

Cambra arriba a Peralada després d’haver presentat el seu primer disc, titulat Live in Barcelona. Entre els seus últims concerts destaquen els que ha fet a Sant Petersburg com a convidat de Valery Gergiev i els del Gran Teatre del Liceu sota la direcció de Josep Pons.

 ??  ?? ESGLÉSIA DEL CARME. 20 HORES
IGNASI CAMBRA
ESGLÉSIA DEL CARME. 20 HORES IGNASI CAMBRA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain