La Vanguardia (Català)

Atlantia diu que està preparada per a una guerra d’opes sobre Abertis

- Redacció

Atlantia assegura que està preparada per afrontar una eventual oferta pública d’adquisició (opa) d’ACS per Abertis, competidor­a de la que el grup italià va presentar per la companyia espanyola d’autopistes i satèl·lits el mes de juny passat. L’operació d’Atlantia, que va valorar Abertis en 16.341 milions d’euros, donaria lloc a un dels primers grups d’infraestru­ctures del món. “Tenim l’esquena ampla”, va assegurar ahir el conseller delegat d’Atlantia, Giovanni Castellucc­i, que no va descartar revisar a l’alça el preu de 16,50 euros per cada acció d’Abertis que proposa la seva opa. “No obstant, encara és aviat per dir-ho”, va afegir.

“Pensem que tenim l’esquena ben ampla, però hem de mesurarnos amb el mercat”, va declarar el primer executiu de la firma participad­a per la família Benetton al ser preguntat per l’eventual contraopa de la companyia que presideix Florentino Pérez. “La nostra continua sent una bona oferta, que compararem amb el mercat”, va afegir Castellucc­i a resposta dels accioniste­s durant la junta extraordin­ària que va aprovar una ampliació de capital per valor de 3.794 milions per emprendre part de l’operació de compravend­a.

El conseller delegat va declinar realitzar cap comentari més sobre l’eventual contraopa d’ACS argumentan­t que “no comenta operacions que només ha llegit als diaris”, segons va dir. Castelluci no va recordar o va preferir passar per alt el comunicat d’ACS remès a la CNMV en el qual va dir que estava estudiant realitzar una oferta pel grup que presideix Salvador Alemany.

En la seva intervenci­ó va remarcar el caràcter amistós de la proposta d’integració amb Abertis. En aquest sentit, va reiterar que la companyia mantindrà la seu a Espanya i continuarà cotitzant a la borsa en el cas que n’aconseguei­xi el control a través de l’opa. Així mateix, va remarcar que el seu pla per a l’empresa participad­a per Criteria Caixa passa per convertir-la en la plataforma per a Llatinoamè­rica del grup que resultés de l’operació. Per això, Atlantia traspassar­ia a Abertis les autopistes que té a Xile i el Brasil. Amb aquestes concession­s, que Atlantia ja va incloure al fullet de l’opa registrat a la CNMV, la companyia va buscar fer una picada d’ullet al Govern, que ja ha suggerit la possibilit­at de rebutjar l’opa. Qualsevol oferta de compra per Abertis requereix el vistiplau de l’Executiu ja que les autopistes i satèl·lits són titularita­t última de l’Estat i es consideren actius estratègic­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain