La Vanguardia (Català)

Restauraci­ó i lleure impulsen les vendes de Comertia gràcies al turisme

- Redacció

L’increment de l’activitat dels sectors de restauraci­ó i lleure i cultura, principalm­ent pel turisme, va impulsar al juliol un 4,4% les vendes dels establimen­ts adherits a Comertia, associació d’empreses familiars de retail que sumen 4.000 punts de venda a tot Espanya. Les empreses dedicades al sector de lleure i cultura van incrementa­r un 11,7% la facturació respecte a l’any passat, mentre que les vendes del sector de la restauraci­ó van augmentar un 10%.

En canvi, les vendes del sector de moda amb prou feines van créixer un 1,8%, confirmant la tendència a la baixa de l’efecte rebaixes. “Malgrat que s’ha venut més que l’any passat, les rebaixes no han funcionat tan bé com s’esperava, a causa de l’avançament de les vendes als mesos de maig i juny”, assegura Joan Carles Calbet, president de l’associació comercial.

Durant el mes de juliol, les cadenes de Comertia van obrir cinc nous punts de venda i en van tancar dos; cap de les empreses, a més, no han reduït plantilla respecte a juliol del 2016. Quant al mes d’agost, una de cada quatre empreses tenen previst contractar personal per reforçar-se en temporada alta. Les empreses de Comertia sumen 4.000 punts de venda, donen feina a 35.000 persones i facturen conjuntame­nt 4.000 milions d’euros anuals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain