La Vanguardia (Català)

La model que irrita Trump

CHRISTINE TEIGEN NO ESTÀ PER ROMANÇOS. LA MODEL ES VA PASSAR ANYS CRITICANT DONALD TRUMP PEL TWITTER I LES SEVES RÈPLIQUES HAN FET QUE EL PRESIDENT L’HAGI BLOQUEJADA

- VÍCTOR RODRIGO Barcelona

És possible fer enfadar Donald Trump fins a tal punt que bloquegi algú a Twitter? Ell, amb la seva incontinèn­cia verbal i cap mena de filtre a la xarxa social? És totalment possible i Christine Teigen ho ha aconseguit.

A l’estat de Utah, territori de l’anomenat Far West americà, va néixer Chrissy el 1985. Les seves arrels són una veritable fusió. El pare és d’origen noruec i la seva mare, tailandesa. Durant la seva infantesa, la família Teigen va passar més temps nòmada que sedentària. Fins a l’adolescènc­ia, va viure als estats nord-americans d’Idaho, Hawaii i Washington, fins que per fi, es van assentar a Huntington Beach, Califòrnia. A partir d’aquí, com si es tractés d’una pel·lícula, a Chrissy Teigen la va descobrir un fotògraf en una botiga de surf. La carrera de la model havia començat.

Està representa­da per IMG Models, una subdivisió de la multinacio­nal IMG. A l’empresa trobem altres models de talla mundial com les germanes Hadid, Bella i Gigi; Barbara Palvin o Lily Aldridge. A partir de l’any 2004 va començar a destacar en petites feines, com a model substituta. El 2007 va aparèixer a la portada del calendari de la revista Maxim. Va fer el salt a la fama mundial amb la seva portada per a Sports Illustrate­d, que la va etiquetar com a Rookie of the Year (principian­t de l’any). Les marques per a les quals ha fet campanyes són moltes i de primera línia: Nike, Billabong, Skullcandy, Gillette o l’entitat Fashion Targets Breast Cancer, que lluita contra el càncer de mama. Ha estat portada de revistes de renom, com ara Cosmopolit­an, Vogue, Esquire o Glamour.

Tot i així, Teigen no està encasellad­a en el món de la moda. Ha treballat en diversos platós de televisió com a presentado­ra, ja sigui en programes d’entretenim­ent com de cuina, una altra de les seves aficions. En el món del disseny, ha col·laborat amb DiNeila Brazil per confeccion­ar banyadors i fins i tot ha escrit per cobrir esdevenime­nts de moda i té el seu blog particular. Una de les seves millors amigues és Kim Kardashian i el seu marit, des del 2013, és John Legend. Després de tot aquest currículum, la seva particular cirereta va ser convertir-se en el fuet del president Donald Trump a Twitter.

Chrissy no té objeccions a explicar la seva particular relació amb el president nord-americà, tal com va fer en una entrevista al USA Today. “Jo he estat una gran hater de Donald Trump. L’estic trolejant des de fa cinc o set anys. Ho he fet des de fa molt de temps i me n’enorgullei­xo. No em puc creure que algú pugui fer coses així cada dia i sigui president”.

Una autèntica metrallado­ra. Molts tuits publicats per Trump, tant en el seu compte personal com en el presidenci­al, eren contestats per Teigen. Alguns fins i tot de manera enginyosa. “Cal fer fora el mal d’aquest país”, va publicar Trump. “Quan vols que et demanem un Uber?”, li va contestar Teigen. Un dels bastons a la roda a la campanya de l’actual president és que la gran majoria de celebritie­s es van decantar per Hillary Clinton. Òbviament, una d’elles va ser Chrissy. La culminació d’aquesta “relació” es va acabar el 25 de juliol quan el compte personal de Trump (@realDonald Trump) la va acabar bloquejant a Twitter. La model ho va mostrar a la xarxa social, ensenyant la foto del bloqueig i una frase: “Després de nou anys odiant Donald J Trump, dir-li ‘Ha ha, no li agrades a ningú’ va ser la gota que va fer vessar el got” .

Però això no és cap novetat. Teigen no és la primera usuària mediàtica a Twitter que rep un bloqueig permanent de Donald J. Trump. Al famós escriptor Stephen King no li va ni caldre etiquetar el president perquè el bloquegés. Irònicamen­t, King va contestar que davant aquella actuació “hauria de suïcidar-se”. I només va ser per criticar Ivanka Trump. Altres persones com Marina Sirtis (actriu en sèries com Star Trek: Nova Generació), el ciclista Joe Papp; l’organitzad­or de la marxa #MarchForTr­uth Jordan Uhl; periodiste­s,

La polifacèti­ca model no ha ocultat mai la seva animadvers­ió per Donald Trump, a qui troleja des del 2011

guionistes i mitjans com Lauren Wolfe, Tim Miller o Bess Kalb.

En definitiva, la polifacèti­ca model Chrissy Teigen, exitosa en el seu camp, s’ha convertit en una altra persona notòria que ha aconseguit irritar Donald Trump a Twitter, una de les seves eines favorites. La guerra del president contra els mitjans, la comunicaci­ó o el debat segueixen sent el nostre pa de cada dia.

“Al cap de nou anys odiant Donald Trump, un ‘Ha ha no agrades a ningú’ ha estat la gota final”, va tuitejar

 ??  ??
 ?? DAVID LIVINGSTON / GETTY ??
DAVID LIVINGSTON / GETTY
 ?? DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY ?? Chrissy Teigen és de pare noruec i de mare tailandesa. Ha treballat de model, com a dissenyado­ra de banyadors i de presentado­ra de televisió en un programa de cuina, una de les seves aficions.
DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY Chrissy Teigen és de pare noruec i de mare tailandesa. Ha treballat de model, com a dissenyado­ra de banyadors i de presentado­ra de televisió en un programa de cuina, una de les seves aficions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain