La Vanguardia (Català)

Xavier Pascual

DIRECTOR FESTIVAL SONS DEL MÓN

- ELS SEMÀFORS

El festival Sons del Món s’ha convertit en un dels cicles referencia­ls de l’Empordà després d’abaixar el teló de l’actual edició i constatar que ha duplicat l’assistènci­a de públic en relació amb la de l’any passat, sent la més gran de la seva història.

L’edició zero del festival Jardins de Terramar de Sitges abaixarà avui a la nit el teló amb el cantaor badaloní Miguel Poveda i havent venut un 94% de les 7.500 entrades disponible­s, al marge del que es vengui avui a darrera hora. El director del nou festival, Joan Ramon Rodríguez, diu que ha estat una edició “somiada” ja que tenien unes previsions força prudents, que situaven la venda d’entrades en un 75%. No s’esperaven una acceptació del públic i unes vendes tan altes. Al final el director fa una valoració “espectacul­ar”. La regidora de Cultura de Sitges, Rosa Tubau, destacava ahir que la resposta aconseguid­a ha estat “molt bona”, tant pel que fa al públic local com pel que fa als visitants, i que el festival ha fet descobrir tant el patrimoni dels jardins noucentist­es de Terramar com el talent local. Ja ha anunciat que l’any que ve el festival farà un pas endavant i que es vol que hi hagi vins i caves catalans (enguany només hi ha un rioja i un rías baixas).

Si dimarts la supressió de l’amor romàntic de Fangoria va ser protagonis­ta, ahir Mayumana va enamorar Sitges, tot i la sufocant calor amb un amor impossible i un muntatge força complex amb escenari urbà. La música, el teatre, la percussió, el ball i l’enginy, com bé expliquen els seus promotors, van protagonit­zar Rumba. L’espectacle del grup nascut a Israel narra un relat inspirat en Romeu i Julieta. Un elenc d’artistes que canten, ballen, toquen i juguen entre ells i amb el públic posa en escena la història de dues famílies enfrontade­s arran d’un amor impossible al ritme de la rumba d’Estopa. El llenguatge rítmic i visual de Mayumana es fusiona amb la música dels germans Muñoz. Mayumana, amb més d’un milió d’espectador­s a Espanya i vuit al món, arribava a Sitges amb molt bona crítica. I ahir, el seu primer concert a Catalunya per presentar Rumba, es van vendre unes 1.200 de les 1.500 entrades.

El virtuosism­e del violinista d’origen libanès i ascendènci­a armènia Ara Malikian també va enamorar el públic sitgetà dijous. Amb la seva Increïble gira de violí va esgotar pràcticame­nt les entrades amb un espectacle que es va allargar dues hores i mitja. Abans dels concerts hi ha actuacions musicals de grups locals, exhibicion­s de dansa, una exposició pictòrica i mostres de gastronomi­a. I un cop finalitza l’espectacle central hi ha sessions amb dj.

Mayumana ahir i Miguel Poveda avui tanquen un festival que ven un 94% de les entrades

 ??  ??
 ?? FESTIVAL TERRAMAR ?? Mayumana va presentar
FESTIVAL TERRAMAR Mayumana va presentar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain