La Vanguardia (Català)

Joan Ramon Rodríguez

DIRECTOR DEL FESTIVAL TERRAMAR

- Redacció

El festival Jardins Terramar de Sitges fa balanç positiu de la seva primera edició –o edició zero, com prefereix dir-ne el director– amb una ocupació del 90% i havent esgotat la taquilla la nit d’estrena i la del concert de Fangoria.

El festival Sons del Món, que ahir a la nit va arribar al seu punt final, s’ha consolidat com un dels festivals d’estiu de referència de la Costa Brava després d’haver augmentat significat­ivament la seva assistènci­a amb la convocatòr­ia de 20.360 espectador­s, és a dir, el doble que l’any passat.

Convertida en la millor edició de la seva història, dels aficionats convocats al cicle (el nom complet del qual és Sons del Món Vi & Music Empordà), uns 14.000 ho van ser de pagament. Si ja en la presentaci­ó del cicle l’organitzac­ió va emfatitzar l’ambició que caracterit­zava la programaci­ó d’aquest any, els resultats han confirmat aquesta aspiració, ja que dels dotze concerts programats, nou van esgotar el paper. La resta d’aficionats fins a arribar a aquesta xifra de 20.360 són els que van assistir al massiu concert inaugural que va oferir Chambao a la platja d’Empuriabra­va.

Així, a Castelló d’Empúries, amb un aforament de 900 espectador­s, van aconseguir el ple Rosana i Els Amics de les Arts, mentre que Estrella Morente va registrar un 65 per cent d’ocupació.

A la Ciutadella de Roses, un altre dels escenaris del festival, els grups Txarango i Gertrudis van protagonit­zar el concert més massiu de tota la història del festival, omplint fins al límit l’aforament de 5.000 persones. En el format de butaques al mateix espai, deixant l’aforament en 2.200 persones, Loquillo va penjar ahir a la nit també el cartell d’entrades esgotades, mentre que Tom Jones va registrar un noranta per cent d’ocupació i David Bustamante va haver de conformar-se amb el seixanta per cent.

En un tercer nivell, i un altre cop, la programaci­ó de concerts anomenats íntims fets en diversos cellers de la DO Empordà van tenir una esplèndida acollida, i van omplir l’aforament les vetllades ofertes per Pedro Guerra, Ramon Mirabet, Maria Arnal & Marcel Bagés, Judit Neddermann i Paula Valls.

A més de l’aspecte estrictame­nt musical, l’edició acabada de clausurar també s’ha vist beneficiad­a per un creixement quantitati­u en l’aspecte de serveis, a més d’una perceptibl­e millora al capítol d’infraestru­ctures i equipament­s.

En aquest mateix capítol, segons assegura l’organitzac­ió en el seu balanç d’aquesta edició, el públic assistent ha acollit molt bé la nova proposta del village , és a dir, un espai on l’assistent podia menjar o prendre una copa de vi abans o després de cada concert. En aquest sentit –i com a prova de la seva consolidac­ió com l’esdevenime­nt de música i vi més destacat de la zona–, moltes de les degustacio­ns de vi que es van fer als cellers de la DO Empordà abans dels concerts van registrar un noranta per cent d’ocupació.

El cicle va convocar més de 20.000 persones, i Txarango i Gertrudis van protagonit­zar el concert més massiu

 ??  ??
 ?? FESTIVAL SONS DEL MÓN ?? Loquillo al concert que va oferir ahir a la nit a la Ciutadella de Roses
FESTIVAL SONS DEL MÓN Loquillo al concert que va oferir ahir a la nit a la Ciutadella de Roses

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain