La Vanguardia (Català)

Deures per a l’estiu

Inquietud dins el club per la possibilit­at que Mbappé acabi al Barça

- CARLOS NOVO

El Reial Madrid reprèn aquesta tarda a les cinc la pretempora­da a la ciutat esportiva de Valdebebas després d’una gira pels Estats Units que ha deixat un mal sabor de boca en tot el madridisme, amb mals resultats i el prestigi ressentit per la pobra imatge oferta.

El Madrid reprèn, a les cinc d’aquesta tarda, la pretempora­da a la ciutat esportiva de Valdebebas després d’una gira pels Estats Units que ha deixat mal sabor de boca a tot el madridisme. Més enllà dels discretíss­ims resultats recollits (empats davant el Manchester United i un combinat de la lliga nord-americana i dues derrotes, una per pallissa contra el Manchester City i l’altra davant el Barcelona), el que queda d’aquestes dues setmanes en terres del nou món és la recuperaci­ó de vells vicis. A canvi d’un bon grapat de dòlars (17 milions d’euros per quatre partits), Zidane afronta el primer partit oficial de la temporada, la Supercopa d’Europa davant el Manchester United, dimarts a Skopje (Macedònia), amb l’equip per fer i sense entrenamen­ts de qualitat. Això deixant de banda el prestigi perdut per la mala imatge oferta, un fet que preocupa molt en un departamen­t, el de màrqueting, que té molt poder dins el club.

A la inquietud per la mala posada a punt de l’equip s’hi ha afegit, en les últimes hores, la preocupaci­ó perquè pugui fallar la incorporac­ió del fitxatge estrella de l’estiu, Kylian Mbappé. El Madrid, que va viure amb un somriure als llavis el neguit del Barcelona per la pèrdua de Neymar, pot acabar amb el somriure congelat en una ganyota d’estupor. A Concha Espina es respira ara més que un simple temor davant la possibilit­at que la jove estrella del Mònaco recali finalment al Camp Nou.

Als despatxos de la zona noble del Bernabeu s’aferren a una reunió mantinguda el juny entre el jugador, el seu pare i emissaris del Madrid i en la qual Mbappé es va comprometr­e a fitxar pels blancs aquest mateix estiu. Creuen que el jugador té autèntica devoció per jugar a les ordres de qui va ser el seu ídol, Zidane, però la preocupaci­ó rau en el que pugui fer el Mònaco davant el riu de milions que li pot oferir el Barcelona.

En tot cas, amb la ingerència del Barça en el fitxatge, el Madrid és molt conscient que no podrà abaratir-lo, com era la seva intenció, i que l’operació li sortirà per sobre dels 150 milions d’euros.

A favor dels blancs hi ha també la seva experiènci­a en aquest tipus de situacions. La consigna al Santiago Bernabeu és mantenir la calma, ja que fins al 31 d’agost hi ha temps i al Reial Madrid, tret de la mala negociació amb David De Gea, jugadors com Ronaldo, Sergio Ramos, Gareth Bale o Luka Modric es van fitxar en l’últim dia del mercat.

Fins ara Zidane no ha volgut parlar de Mbappé, emparat que no sol parlar de jugadors d’altres equips. El tècnic francès, poc amic de la crítica, en tenia ja prou aquests dies a explicar el pobre rendiment del seu equip als Estats Units: “La sensació no és bona. Si de quatre partits no en pots guanyar ni un... és que alguna cosa passa. No podem estar contents”, resumia així a Chicago les sensacions que li havia deixat la gira. Quan se li va preguntar per les causes del mal joc, l’entrenador madridista tampoc no va voler ser més explícit: “És una mica de tot. Més general que particular. Vam començar malament i ja sabem com és, això”.

La baixa forma notòria de Benzema i de Bale, incapaços de fer un gol, no ha passat desaperceb­uda per a ningú. Sobre el gal·lès plouen les crítiques i hi ha un corrent d’opinió dins el club que en demana la sortida i que es reforça cada dia. Zidane intenta treure ferro a aquestes crítiques: “Que no fiquessin gols no ho podem canviar. És una coincidènc­ia. No passa res: vam tenir oportunita­ts, no les vam ficar i ja està”.

Malgrat les bones paraules de Zidane, al madridisme preocupa que, amb la sortida d’Álvaro Morata, venut al Chelsea, l’equip hagi perdut el jugador de la plantilla que el curs passat va tenir millor mitjana golejadora. Sense Cristiano, els golejadors de l’equip durant la gira han estat Casemiro, Óscar, Kovacic i Mayoral. No sembla la situació ideal. Mbappé havia de ser la medecina.

“Si de quatre partits no en pots guanyar ni un... és que alguna cosa passa”, resumia Zidane

 ?? ERIC GAILLARD / REUTERS ?? Kylian Mbappé en una fotografia recent entrenant-se amb el Mònaco
ERIC GAILLARD / REUTERS Kylian Mbappé en una fotografia recent entrenant-se amb el Mònaco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain