La Vanguardia (Català)

Condemna de 15 mesos a una jove que va incitar el seu nòvio al suïcidi

- Ap

Una jove que va animar el seu nòvio a suïcidar-se en dotzenes de missatges escrits ha estat finalment condemnada per un tribunal de Massachuse­tts, dijous passat, a quinze mesos de presó per homicidi involuntar­i. Michelle Carter va ser detinguda al juny per ordre d’un jutge que va considerar que el seu últim missatge a Conrad Roy III va acabar causant la seva mort. El noi va morir intoxicat per monòxid de carboni el juliol del 2014. Tenia 18 anys i ella, 17.

La condemna inicial era de dos anys i mig de presó, però el jutge la va reduir a quinze mesos i cinc anys de llibertat condiciona­l. De moment la Michelle no ingressarà a la presó perquè està pendent el procés d’apel·lacions.

El jutge va definir el cas com “una tragèdia per a dues famílies”, i l’advocat de la Michelle va insistir que la seva defensada patia diversos trastorns –bulímia, anorèxia i depressió– en l’època en què incitava el Conrad al suïcidi.

Per a la fiscal Maryclare Flynn, que demanava de set a dotze anys de presó, la Michelle va emprendre una “campanya deliberada i ben planejada” per provocar la mort del Conrad, en un intent de “cridar l’atenció” i l’admiració de les seves amistats. Després de la mort del jove, hauria actuat com una nòvia molt afectada davant la família i amics malgrat que va estar animant Conrad a culminar les seves tendències suïcides. Tot i això, va insistir Flynn, tots dos parlaven per telèfon en els últims minuts de vida de Conrad, que s’havia tancat en un camió disposat a morir pels gasos del tub d’escapament. “Tot el que havia d’haver dit és: surt del cotxe, o surt del camió, i cap de nosaltres no ens trobaríem aquí ara mateix”, va rematar la fiscal.

El dia que el Conrad es va treure la vida, la Michelle li havia enviat un missatge que deia: “És el moment i estàs preparat... Fes-ho, amor”. En missatges anteriors hi havia insistit: “Ni ho pensis, no tens més remei que fer-ho”, o “Vas dir que ho faries, no entenc per què no ho fas”. La defensa va argumentar que la Michelle no hauria pogut impedir el suïcidi, però el jutge va considerar definitive­s les paraules de la Michelle quan el noi ja havia omplert el vehicle amb els gasos d’escapament: “Torna a ficar-t’hi”.

Els dos adolescent­s s’havien conegut durant unes vacances familiars a Florida el 2012 i s’havien vist després unes quantes vegades; la seva relació es basava en missatges escrits.

Els últims minuts de vida del Conrad, tots dos estaven parlant i la Michelle no va fer res per impedir-ne la mort

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain