La Vanguardia (Català)

La CUP vol endurir la confrontac­ió amb l’Estat

-

L’actuació de la Guàrdia Civil amb els interrogat­oris a càrrecs del Govern i les accions judicials contra el Parlament han impulsat la CUP a demanar una lògica de “més confrontac­ió amb les institucio­ns de l’Estat”. Així ho ha defensat el diputat cupaire Benet Salellas, que considera que els responsabl­es del Govern central “no tenen cap tipus de justificac­ió per continuar fent el que fan”.

En una entrevista concedida a Europa Press, Salellas creu que s’està “experiment­ant amb els límits de l’Estat de dret” respecte a la investigac­ió duta a terme pel jutjat número 13 de Barcelona arran de les declaracio­ns de l’exsenador d’Esquerra Santi Vidal.

A més, Salellas creu que la Guàrdia Civil buscava “una determinad­a foto” quan el 20 de juliol passat va entrar al Parlament de Catalunya per buscar informació sobre l’exconselle­r de Justícia Germà Gordó pel cas 3%. El cupaire qualifica l’actuació policial de “guerrilla de la comunicaci­ó” i creu que, en realitat, a l’Estat la lluita contra la corrupció “li importa bastant poc”.

Tot i això, Salellas també es mostra crític amb la coordinado­ra general del PDECat, Marta Pascal, atès que assegura que ha negociat amb els anticapita­listes des de l’inici de la legislatur­a amb la voluntat de “dominar” els cupaires.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Anna Gabriel, Benet Salellas i Eulàlia Reguant durant l’últim ple
QUIQUE GARCÍA / EFE Anna Gabriel, Benet Salellas i Eulàlia Reguant durant l’últim ple

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain